2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Egyéb Veszprém

Diplomaosztók a Pannon Egyetemen

Elsőként a Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar és Műszaki Informatikai Kar, majd a Mérnöki Kar és a Gazdaságtudományi Kar végzősei vehették át oklevelüket.

– A diplomaosztó ünnepély kitüntetett alkalom az egyetem életében, lezárása egy sikerekben gazdag, de kudarcoktól sem mentes időszaknak, és kezdete a most végző szakemberek pályájának, akiket felvérteztünk a szükséges tudással ahhoz, hogy megállják a helyüket – fogalmazott dr. Gelencsér András, az intézmény rektora a Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar és Műszaki Informatikai Kar közös diplomaosztóján.


Az egész életen át tartó tanulás fontosságáról beszélt dr. Gelencsér András (fotó: Domján Attila)

Kijelentette: bízik benne, hogy hallgatóik magasra jutnak, és egyetemük büszke lehet arra, hogy egykor a padjait koptatták. Az intézmény szelleme sokáig elkíséri őket, hiszen a papírjuk súlyát a Pannon Egyetem szakmai hírneve alapozza meg, és ezen a téren az intézmény jól szerepel. Megalapozott és bölcs döntés volt tehát a Pannon Egyetemet választani, de a mai, gyorsan változó világban folyamatosan képezniük kell magukat, akár magánúton, akár intézményi keretek között. A megszerzett tudás csiszolásában, fejlesztésében az egykori hallgatók a jövőben is számíthatnak a veszprémi egyetemre.

A Pannon Egyetem neve súlyt ad a megszerzett diplomának (fotó: Domján Attila)

– Diplomásként belépnek az értelmiségiek nagy közösségébe. A statisztikák szerint ez biztosabb elhelyezkedést, magasabb jövedelmet és hosszabb életet jelent önöknek. Azonban felelősség is jár vele, amit kollégáik, beosztottjaik joggal várhatnak el önöktől – intette végzős hallgatóit a rektor.

Kapcsolódó Cikkek