EUR: 324,96 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 24., vasárnap
Iván

Belföld

Dömötör: Csak a kormánypártok tudják megakadályozni a betelepítést

Csak a kormány és a kormánypártok tudják megakadályozni a betelepítést, ezért az áprilisi országgyűlési választások tétje, hogy Magyarország “bevándorlórszággá” válik-e – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

A kormány képviselője kifejtette, amennyiben a parlamenti voksolás eredményeként egy nem nemzeti kormány alakul, akkor még az idén megkezdődhet Magyarországra a betelepítés.


Dömötör Csaba szerint erre utal, a bolgár uniós elnökség javaslatára ugyanis minden tagországnak részt kellene vennie kötelező betelepítési program végrehajtásában és felgyorsításában, bizonyos bevándorlói létszám felett pedig külön döntés nélkül, automatikusan életbe lépne a bevándorlók szétosztása.

Kiemelte, ez gyakorlatilag kicsavarná annak döntési jogát a tagállamok kezéből, hogy meghatározzák, kit engednek be országukba és kit nem.


“Üzenjük mindazoknak, akik ezt a tervet keresztül akarják vinni, hogy erről szó sem lehet!” – fogalmazott az államtitkár.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Egy hét múlva élesben indul az online számlázás

    Egy hét múlva élesben indul az online számlázás

    Több mint kétmillió számla érkezett az online számla tesztfelületére június 22-ig; a július 1-jén induló rendszer tehermentesíti a vállalkozásokat és növeli az államkassza bevételét is, a számlázó programok adóhivatalhoz történő bekötésével ugyanis évi 50 ezer milliárd forint összegű számlaforgalom válik láthatóvá és követhetővé az adóhatóság számára – hívta fel a figyelmet a Pénzügyminisztérium (PM) vasárnap.

  • Egyházi kitüntetést kapott Tarlós István

    Egyházi kitüntetést kapott Tarlós István

    Szent Adalbert-díjat kapott a főpolgármester. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye kitüntetését Erdő Péter bíboros, prímás, érsek adta át Tarlós Istvánnak vasárnap Óbudán, a Szent Péter és Pál-templomban szentmise keretében.