2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Belföld

Dömötör: Csak a kormánypártok tudják megakadályozni a betelepítést

Csak a kormány és a kormánypártok tudják megakadályozni a betelepítést, ezért az áprilisi országgyűlési választások tétje, hogy Magyarország “bevándorlórszággá” válik-e – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

A kormány képviselője kifejtette, amennyiben a parlamenti voksolás eredményeként egy nem nemzeti kormány alakul, akkor még az idén megkezdődhet Magyarországra a betelepítés.


Dömötör Csaba szerint erre utal, a bolgár uniós elnökség javaslatára ugyanis minden tagországnak részt kellene vennie kötelező betelepítési program végrehajtásában és felgyorsításában, bizonyos bevándorlói létszám felett pedig külön döntés nélkül, automatikusan életbe lépne a bevándorlók szétosztása.

Kiemelte, ez gyakorlatilag kicsavarná annak döntési jogát a tagállamok kezéből, hogy meghatározzák, kit engednek be országukba és kit nem.


“Üzenjük mindazoknak, akik ezt a tervet keresztül akarják vinni, hogy erről szó sem lehet!” – fogalmazott az államtitkár.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek