2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Belföld

Dömötör: Csak a kormánypártok tudják megakadályozni a betelepítést

Csak a kormány és a kormánypártok tudják megakadályozni a betelepítést, ezért az áprilisi országgyűlési választások tétje, hogy Magyarország “bevándorlórszággá” válik-e – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

A kormány képviselője kifejtette, amennyiben a parlamenti voksolás eredményeként egy nem nemzeti kormány alakul, akkor még az idén megkezdődhet Magyarországra a betelepítés.


Dömötör Csaba szerint erre utal, a bolgár uniós elnökség javaslatára ugyanis minden tagországnak részt kellene vennie kötelező betelepítési program végrehajtásában és felgyorsításában, bizonyos bevándorlói létszám felett pedig külön döntés nélkül, automatikusan életbe lépne a bevándorlók szétosztása.

Kiemelte, ez gyakorlatilag kicsavarná annak döntési jogát a tagállamok kezéből, hogy meghatározzák, kit engednek be országukba és kit nem.


“Üzenjük mindazoknak, akik ezt a tervet keresztül akarják vinni, hogy erről szó sem lehet!” – fogalmazott az államtitkár.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Óriásit megy a hazai GDP

  Óriásit megy a hazai GDP

  A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) naptárhatással kiigazított adatai szerint Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 5 százalékkal nőtt az idei harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva.

 • Hazudni tanít migránsokat a sorosista NGO – Videó!

  Hazudni tanít migránsokat a sorosista NGO – Videó!

  Rejtett kamerás felvételen mesélte el egy kanadai dokumentumfilmesnek Ariel Ricker, az Olaszországban Soros pénzéből migránsokat simogató Advocates Abroad vezetője, hogyan tanítják meg hazudni és szerepet játszani az oda érkező migránsokat, akik az így szerzett tudással képesek átverni az EU határellenőrző rendszerét.

 • Staudt ügyében is nyomoz a NAV

  Staudt ügyében is nyomoz a NAV

  A Nemzeti- Adó és Vámhivatal az ügyészség utasítására már Magyarországon is nyomozást rendelt el abban az ügyben, melynek a feljelentés szerint Staudt Gábor az egyik elkövetője.