EUR: 316,78 Ft
CHF: 281,84 Ft
2019. március 25., hétfő
Irén, Írisz

Egyéb XIV.kerület

Dr. Jelen Tamás: Hol a pénz?

A 2014-es választások után a Fidesz több mint egymilliárd forinttal adta át a „zuglói kasszakulcsot” a Karácsony Gergely–Tóth Csaba tandemnek. Most kiderült, jelenleg mindössze 234 millió forint van a folyószámlán. És ez még nem minden.

Dr. Jelen Tamásnak, a Fidesz–KDNP zuglói országgyűlési képviselőjének kérésére Rozgonyi Zoltán alpolgármester kikérte Karácsony Gergely polgármestertől Zugló folyószámla-kivonatát. Bár a Jelen Tamás által megszabott 72 órás határidőt nem sikerült tartania Karácsony Gergelynek, a folyószámla-kivonat végül február 13-án megérkezett.


Mínusz 800 millió

– A folyószámla-kivonatból az derült ki, hogy jelenleg mintegy 800 millió forinttal van kevesebb a folyószámlán, mint amikor a Fidesz-frakció átadta a kerület vezetését Karácsony Gergelynek. Ráadásul a hosszú éveken keresztül 800 millió forintos folyószámlahitel-keretet kétmilliárdra emelték, a 450 millió forintnyi OTP-részvényt eladták. Felvetődik a kérdés, hogy hol a pénz – mondta lapunknak dr. Jelen Tamás, aki hozzátette, mindemellett mára az is kiderült, hogy a Karácsony Gergely vezette önkormányzat sohasem látott mértékű, több mint hárommilliárdnyi ingatlan értékesítését tervezte be a költségvetésbe.

A zuglói gyermekek sikere

Dr. Jelen Tamás nyílt levelének eredményeképpen rendkívüli testületi ülést tartott az önkormányzat, amelyre azért volt szükség, mert a Karácsony Gergely–Tóth Csaba tandem több mint 30 százalékkal csökkentette a Zuglói Sport és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. költségvetését.
– A brutális elvonás eredményeképpen veszélybe került a zuglói gyerekek ingyenes nyári táborozása, ezért azt írtam a nyílt levélbe, hogy az önkormányzat az ingyenes táboroztatáshoz szükséges forrást biztosítsa, és ne a gyerekeken próbáljanak spórolni. A testületi ülésen furcsa döntés született. A képviselő-testület MSZP-s és párbeszédes tagjai megszavazták, hogy az önkormányzat a táboroztatáshoz szükséges forrást biztosítsa, de a konkrét összeget nem rendelték hozzá annak ellenére, hogy azt a Fidesz–KDNP frakció saját előterjesztésben pontosan megjelölte. Február 15-én aztán ismét testületi ülés volt, amelyen frakciónk változatlan formában újra benyújtotta az ingyenes táborozáshoz forrást biztosító előterjesztését.
– A testületi ülés előtt Karácsony Gergely – aki számára szövetségesének, Tóth Csabának az ügyben tanúsított erőszakossága valószínűleg kezdett kínossá válni –, hogy elkerülje az újabb botrányt, inkább saját hatáskörben átcsoportosította az ingyenes táboroztatáshoz szükséges forrást, pontosan azt az összeget, ami már az eredeti előterjesztésünkben szerepelt.
Dr. Jelen Tamás a zuglói gyermekek sikerének nevezte, hogy sikerült elérni, hogy ingyen táborozhassanak, igaz, azt már korábban is biztosíthatta volna a testület.


Legyen Magyarország bevándorlóország?

A már említett február 15-i testületi ülésre a zuglói Fidesz–KDNP frakció előterjesztést nyújtott be, amelyben kérte az önkormányzatot, utasítsa el, hogy a kerületben bevándorlásszervező irodák működhessenek, valamint kérje a kormányt arra, hogy lépjen fel Soros civiljei és a Soros-tervvel szemben.
– Karácsony Gergely és Tóth Csaba természetesen leszavazta az előterjesztést – fejtette ki  dr. Jelen Tamás. – Sőt Szabó Rebeka, Karácsony alpolgármestere színjátéknak nevezte az előterjesztésünket és agyatlan félelemkeltésnek azt, hogy a kormány nem akarja, hogy Magyarország bevándorlóországgá váljon. A Karácsony Gergely–Tóth Csaba tandem ezzel a döntésével bebizonyította, hogy számukra Soros és Brüsszel akarata az első. Készek végrehajtani a Soros-tervet: lebontanák a határzárat és betelepítenék a bevándorlókat.

Kapcsolódó Cikkek