2020. január 19., vasárnap
Sára, Márió

Egyéb XIII.kerület

Duna Aréna – ahogy még nem láttuk

Közel háromszázötven mű érkezett arra a pályázatra, amelyen az építészet iránt érdeklődő fotósok újszerű, kreatív látásmóddal mutatják be a FINA vizes világbajnokság központi létesítményét, a Duna Arénát. Ezekből a pályaművekből nyílt ingyen látogatható kiállítás a Városház Galériában.

A 2017-es FINA Világbajnokság fő helyszíne és ékköve volt a Duna Aréna. Az úszó és vizes sportok világszínvonalú komplexumának – két olimpiai méretű medencével és a versenyek alatt több mint 12 ezer nézőt meghaladó befogadóképességével – kivitelezése rekordidő alatt, kevesebb mint két év alatt valósult meg. Az arénáról a legnagyobb elismeréssel nyilatkoztak a világ legjobb versenyzői, nemzetközi sportvezetők és a szurkolók.


Az Aréna fényképen is impozáns (Fotó: Sáfár Tibor)

A Duna Aréna alapvetően két létesítményből áll: egy mintegy 6000 fő befogadóképességű alapépületből és egy, a 2017-es FINA világbajnokság idejére épült, ideiglenes lelátókat és kiszolgáló létesítményeket magában foglaló időszaki létesítményből. Az alapépületet úgy lett tervezték meg, hogy az ideiglenes létesítmények utólagos elbontása után is méltó ékköve legyen Budapestnek. Fontos kiemelni, hogy a környezettudatos és fenntartható szemlélet határozta meg a kivitelezést, hiszen az elbontandó elemek jelentős részét más helyszíneken használják fel.

Vigyázz, kész, rajt! ( Fotó: Sáfár Tibor)

A fotópályázatra – amelyet a Duna Aréna építését is irányító Fürjes Balázs kormánybiztos és a Magyar Művészeti Akadémia hirdetett meg – beérkező pályaművekből a neves szakemberekből álló zsűri két első, három második és három harmadik helyezést szavazott meg.

Rengeteg kép látható a Városház Galériában ( Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.