EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb XVII.kerület

Dunai Mónika: Senki nem kockáztathatja az európai emberek és értékek biztonságát!

Az Európai Parlament állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottságának (LIBE) interparlamentáris ülésén szólalt fel a magyar országgyűlés képviseletében Dunai Mónika országgyűlési képviselő.

Lapunknak megerősítette, semmilyen meghallgatás vagy nyomásgyakorlás nem fogja eltántorítani a kormányt attól, hogy ne a magyar emberek érdekét és biztonságát tartsa szem előtt.


A LIBE január végi ülésének témája a migrációról szóló európai menetrend, a jogorvoslati lehetőségek és az integráció volt.

– A dublini javaslatban szereplő korrekciós elosztási mechanizmus keretében bevezetni tervezett kötelező és automatikus elosztási rendszert nem tartjuk járható útnak a migrációkezelés területén. Álláspontunk szerint az áthelyezés és az áttelepítés bármely formája csak önkéntességen alapulhat és nemzeti hatáskörben tartandó – fogalmazott Dunai Mónika. Hangsúlyozta, továbbra is elengedhetetlennek tartják, hogy világos különbséget tegyenek a tényleges menekültek és a gazdasági bevándorlók között, hiszen a segítségnyújtás formáinak és szabályainak is ezek szerint kell változniuk.


Dunai Mónika (balra) tolmácsolta a magyarok akaratát a kvótákkal kapcsolatban

A Magyarországot képviselő Dunai Mónika felszólalásában elmondta, hazánk számos intézkedést vezetett be az elmúlt három évben az Európára zúduló migrációs nyomás megfékezésére. Az intézkedések célja, hogy mindenki csak ellenőrzést követően léphessen be az Európai Unió területére.

– Magyarország számára az unió külső határainak védelme olyan közös európai érték, amely Európa stabilitásának előfeltétele. A magyar kormány a szolidaritás és felelősségvállalás részének tekinti a magyar, egyben külső schengeni határok védelmét, amelyre az elmúlt időszakban több száz millió eurót költött. Brüsszel tartsa tiszteletben, hogy Magyarország nem a migráció eszközével kívánja megoldani a demográfiai és foglalkoztatási problémákat, hanem saját utat választott. Kiszélesítettük a családtámogatási rendszert, a gyermekvállaláshoz és -neveléshez jelentős forrásokat biztosítunk a családoknak, a foglalkoztatás terén pedig az a célunk, hogy a gazdaság erősödésével egyre több munkahelyet teremtsünk, ezzel a magyarok munkanélküliségét sikerült is négy százalék alá csökkenteni.

A Lokál Extrának nyilatkozva emlékeztetett, Magyarországon az emberek nemet mondtak a bevándorlásra és a kötelező betelepítési kvótára.

– A kormány a magyar emberek akaratát és álláspontját képviseli Brüsszelben. A magyarok ugyanis teljesen mást gondolnak az illegális bevándorlásról és annak hatásairól. Magyarország elutasítja a kötelező betelepítési kvótát. Semmilyen meghallgatás vagy nyomásgyakorlás nem fogja eltántorítani a kormányt, hogy a magyar emberek érdekét és biztonságát tartsa szem előtt.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.