2018. október 18., csütörtök
Lukács

Egyéb XVII.kerület

Dunai Mónika: Senki nem kockáztathatja az európai emberek és értékek biztonságát!

Az Európai Parlament állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottságának (LIBE) interparlamentáris ülésén szólalt fel a magyar országgyűlés képviseletében Dunai Mónika országgyűlési képviselő.

Lapunknak megerősítette, semmilyen meghallgatás vagy nyomásgyakorlás nem fogja eltántorítani a kormányt attól, hogy ne a magyar emberek érdekét és biztonságát tartsa szem előtt.


A LIBE január végi ülésének témája a migrációról szóló európai menetrend, a jogorvoslati lehetőségek és az integráció volt.

– A dublini javaslatban szereplő korrekciós elosztási mechanizmus keretében bevezetni tervezett kötelező és automatikus elosztási rendszert nem tartjuk járható útnak a migrációkezelés területén. Álláspontunk szerint az áthelyezés és az áttelepítés bármely formája csak önkéntességen alapulhat és nemzeti hatáskörben tartandó – fogalmazott Dunai Mónika. Hangsúlyozta, továbbra is elengedhetetlennek tartják, hogy világos különbséget tegyenek a tényleges menekültek és a gazdasági bevándorlók között, hiszen a segítségnyújtás formáinak és szabályainak is ezek szerint kell változniuk.


Dunai Mónika (balra) tolmácsolta a magyarok akaratát a kvótákkal kapcsolatban

A Magyarországot képviselő Dunai Mónika felszólalásában elmondta, hazánk számos intézkedést vezetett be az elmúlt három évben az Európára zúduló migrációs nyomás megfékezésére. Az intézkedések célja, hogy mindenki csak ellenőrzést követően léphessen be az Európai Unió területére.

– Magyarország számára az unió külső határainak védelme olyan közös európai érték, amely Európa stabilitásának előfeltétele. A magyar kormány a szolidaritás és felelősségvállalás részének tekinti a magyar, egyben külső schengeni határok védelmét, amelyre az elmúlt időszakban több száz millió eurót költött. Brüsszel tartsa tiszteletben, hogy Magyarország nem a migráció eszközével kívánja megoldani a demográfiai és foglalkoztatási problémákat, hanem saját utat választott. Kiszélesítettük a családtámogatási rendszert, a gyermekvállaláshoz és -neveléshez jelentős forrásokat biztosítunk a családoknak, a foglalkoztatás terén pedig az a célunk, hogy a gazdaság erősödésével egyre több munkahelyet teremtsünk, ezzel a magyarok munkanélküliségét sikerült is négy százalék alá csökkenteni.

A Lokál Extrának nyilatkozva emlékeztetett, Magyarországon az emberek nemet mondtak a bevándorlásra és a kötelező betelepítési kvótára.

– A kormány a magyar emberek akaratát és álláspontját képviseli Brüsszelben. A magyarok ugyanis teljesen mást gondolnak az illegális bevándorlásról és annak hatásairól. Magyarország elutasítja a kötelező betelepítési kvótát. Semmilyen meghallgatás vagy nyomásgyakorlás nem fogja eltántorítani a kormányt, hogy a magyar emberek érdekét és biztonságát tartsa szem előtt.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Szavakban már fellép az illegális migráció ellen az EU, de a valóságban inkább csak átcímkézi és legalizálja – erről beszélt Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

 • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

 • Szinte egész Újpest sportolt!

  Szinte egész Újpest sportolt!

  ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.