2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Sport

Durva baleset szenvedett Toni Bou – Videó!

Bravúros mutatványra készült a le mans-i X-Trial versenyen Toni Bou, a motoros teremtriál 11-szeres világbajnoka, azonban a versenyző egy Betonelemmel ütközött, ami miatt megsérült.

„SUERTE”(sok szerencsét spanyolul) és gyorsan térj vissza Toni! – árasztották el jókívánságokkal a 11-szeres világbajnok honlapját. a rajongók.


A Trial csapat legendája, a jelenlegi világbajnok Toni Bou vasárnap este súlyos balesetet szenvedett a le mans-i X-Trial versenyen Franciaországban. A Repsol Honda Team tagja egy betonelemmel ütközött, így kénytelen volt feladni a versenyt. Kivizsgálásra kórházba vitték Le Mans-ban.

Hétfőn egy orvosi team vizsgálta meg alaposan dr. Joaquim Terricabras vezetésével a barcelonai Creu Blanca Klinikáról. Megerősítették, hogy az öt ágyéki csigolyából három sérült (L2-L3-L4).


Toni személyesen üzent az aggódóknak: „Ne aggódjatok, biztosan ott leszek Budapesten!”

A csapatvezető szerint ez most azt jelenti, hogy a sevillai versenyen nem veszt részt, de a párizsi eseményen, pontszerzés miatt lehetőség szerint ott lesz. A budapesti megmérettetése viszont egyáltalán nem lesz veszélyben.

A vártnál tehát jóval nagyobb izgalmakkal érkezik Budapestre a világbajnokság.

2018. március 29-én először rendeznek Magyarországon X-Trial ügyességi motorversenyt, ami a FIM szakágához kapcsolódó világbajnokság része. Mivel a budapesti lesz a több szakaszból álló bajnokság utolsó állomása, itt hirdetik ki az X-Trial 2018-as világbajnokát is.

Az első fordulóban az induló kilenc versenyzőt három futamba osztják. Minden futam minden versenyzőjének egy hat szakaszból álló pályával kell megküzdenie egymás után úgy, hogy összesen maximum 6 percet áll rendelkezésükre a szakaszok egymás utáni leküzdésére. Miután mindhárom futam befejeződött, a versenyzőket 1-től 9-ig rangsorolják – függetlenül attól, hogy melyik futamban indultak. Az első forduló hat legjobb versenyzője tovább jut a második fordulóba.

 

A Második fordulóban a hat kvalifikált versenyzőt két hármas futamba osztják. A versenyzőknek ismét teljesíteniük kell a hat szakaszból álló pályát úgy, hogy ne lépjék át a 6 perces időkorlátot. A két legjobban teljesítő versenyző jut tovább a döntőbe.

A döntőben a legjobbak mérik össze tudásukat egymással. Először az egyik, majd a másik versenyzőnek kell újra teljesítenie a szakaszokat. A forduló végén a legjobb pontszámmal rendelkező versenyző lesz az X-Trial budapesti győztese.

A több szakaszból álló világbajnokságnak 8 fordulója van, s minden fordulóban 9 versenyző indul. Egy adott versenyen az győz, aki a legkevesebb hibapontot gyűjti be az adott fordulóban.

A versenyzők minden helyszínen az elért helyezésüknek megfelelően pontot szereznek. Míg az 1. helyezés 20 pontot ér, az utolsó, 9. helyen záró motoros 1 pontot kap. A világbajnokságot végül az a versenyző nyeri meg, és az lesz az adott év világbajnoka, aki a 8 forduló alatt a legtöbb pontot gyűjtötte össze.

 

Az X-Trial sokkal több, mint egy sport. Izgalommal és feszültséggel teli ügyességi és technikai motorverseny. Az X-Trial egy új koncepciósport, amely lehetővé teszi a versenyzők számára, hogy átéljék és megtapasztalják saját határaikat. A lélegzetelállító extrém helyzetek elképesztő látványt nyújtanak a közönségnek.

Az X-Trial egy fiatal, vonzó és dinamikus sport, amely páratlan élményt kínál ahhoz, hogy személyesen átélhessük ezt az egyedülálló, lenyűgöző technikai motorversenyt. Izgalmas és gyors tempója miatt hatalmas rajongótáborral rendelkezik szerte a világon.

Mivel a szakág valamennyi fedett pályás versenyét sportarénában rendezik, így mindenki számára teljes rálátás nyílik a pálya egészére, tehát a versenyek teljes szakasza jól átlátható. Ez az a verseny, ahol az extrém kihívásokkal teli látványos pályák és a világ legjobb versenyzőinek képességei találkoznak.

Technikai sportként számos pozitív értéket rejt, mely fontos üzenetet továbbít kicsiknek és nagyoknak egyaránt, nemcsak a motorsport kedvelőinek körében.

Az X-Trial élményt jelent az egész család számára. A világszínvonalú, félelmetes mutatványokkal és non-stop akciókkal fűszerezett esemény a FIM (Nemzetközi Motorsport Szövetség) és a MAMS (Magyar Motorsport Szövetség) hivatalos versenye.

 

Kapcsolódó Cikkek