2019. február 17., vasárnap
Donát

Belföld

Edda Művek – Dupla album

Dupla lemezzel jelentkezik hazánk egyik legkedveltebb rockzenekara, az Edda Művek. Az együttes 33. albuma 22 vadonatúj dalt tartalmaz, a Dalok a testnek és a Dalok a léleknek című korongok február 8-tól vásárolhatók meg a Mol benzinkutjain.

Az Edda Művek három év után jelentkezik új albummal, amely a csapat történetének második dupla lemeze. A 33. nagylemez dalai között lírai és lendületes rockszámok is helyet kaptak. A két korong ugyan tartalmilag különbözik, ám mégis kiegészíti egymást: a mély mondanivalók a lélekre hatnak, a gyors ritmusok pedig a testet forrósítják fel.


A Dalok a testnek című korong 12 dala egyfajta kronológiát tartalmaz: a 33. című dal a kezdetekről szól, a Nem adom című pedig a mostani időkre jellemző és elvárt hovatartozásunkról szolgál mértéül. A többi dal az életünkről, életetekről szól, a zenekartól megszokott „Edda módon”.

A Dalok a léleknek című lemez 10 lírai dala között két dinamikusabb hangvételű is szerepel – Még a szél is, Mit kezdenél velem? –, amelyet a zenekar csak „dühös lírának” nevez. Olyan szövegvilágot hordoznak magukban, a fájdalomnak olyan vetületét, amit Göme szerint csak ilyen formában lehetett megzenésíteni.


A kiadvány borítója is igazán különleges lett, kép- és színvilága azt a fajta szenvedélyt tükrözi, ami ma is jellemző a csapatra. Látványa magáért beszél, azt a fajta színes vibrálást mutatja, amit az Edda-dalok is tartalmaznak.

Eddásnak lenni életforma, egyfajta „összetartozás”. Ezt az érzést élheti át mindenki, aki részt vesz a március 10-i nagykoncerten, a Papp László Budapest Sportarénában. A meglepetésekkel tarkított két és fél órás koncerten elhangzik majd néhány új dal a dupla lemezről, de természetesen nem maradnak el a legnagyobb slágerek sem. A próbák gőzerővel zajlanak. Öveket becsatolni, igazi hazai rockünnepre fel, hiszen az Edda Művek nyitja a tavaszt az Arénában!

Kapcsolódó Cikkek