EUR: 321,86 Ft
CHF: 281,17 Ft
2018. október 18., csütörtök
Lukács

Egyéb Nagykanizsa

Édesen űzték el a telet

Három napon át minden a farsangról és a fánkról szólt Nagykanizsán. A X. Országos Farsangi Fánkfesztivál részeként kiállítás nyílt a Thúry György Múzeumban a vízkereszt és hamvazószerda közötti időszak zalai hagyományairól, szokásairól, majd másnap mediterrán életérzés költözött a városba.

A látványos felvonulás után sültek s fogytak a fánkok, és a jubileumi rendezvényen felcsendült a kifejezetten erre az alkalomra készült Fánkszimfónia is, amelyet Kollonay Zoltán zeneszerző írt. A versenyprogramban szinte elképzelhetetlen ízű és formájú különlegességek is készültek, a zsűri pedig több kategóriában hirdetett eredményt. Díjazták az Örök tinik (Tófej), az Őszirózsa Dalkör (Eszteregnye), a Napsugár Nyugdíjas Klub (Nemesdéd) és a Funckyk (Nagykanizsa) fánkjait, a különdíjakat pedig a Bajcsai Nyugdíjas Klub, a Harmatcseppes Fánklovagok, a Letenyéért Közéleti Egyesület, Hegedűs Boglárka, a MAMIK Hagyományőrző Dalkör, az Örök tinik és a Zami cukrászda érdemelte ki.


A fesztiválon kiderült, Cseresnyés Péter államtitkár is szereti a kanizsai farsangi fánkot, természetesen lekvárral (Fotó: Gergely Szilárd)

A látványos programkavalkád, amelyet a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház szervezett, harmadnapon hungarikumkiállítással zárult.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Az EU csak átcímkézi az illegális migrációt

  Szavakban már fellép az illegális migráció ellen az EU, de a valóságban inkább csak átcímkézi és legalizálja – erről beszélt Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

 • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

  Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

 • Szinte egész Újpest sportolt!

  Szinte egész Újpest sportolt!

  ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.