2018. december 17., hétfő
Lázár, Olimpia

Egyéb Nagykanizsa

Édesen űzték el a telet

Három napon át minden a farsangról és a fánkról szólt Nagykanizsán. A X. Országos Farsangi Fánkfesztivál részeként kiállítás nyílt a Thúry György Múzeumban a vízkereszt és hamvazószerda közötti időszak zalai hagyományairól, szokásairól, majd másnap mediterrán életérzés költözött a városba.

A látványos felvonulás után sültek s fogytak a fánkok, és a jubileumi rendezvényen felcsendült a kifejezetten erre az alkalomra készült Fánkszimfónia is, amelyet Kollonay Zoltán zeneszerző írt. A versenyprogramban szinte elképzelhetetlen ízű és formájú különlegességek is készültek, a zsűri pedig több kategóriában hirdetett eredményt. Díjazták az Örök tinik (Tófej), az Őszirózsa Dalkör (Eszteregnye), a Napsugár Nyugdíjas Klub (Nemesdéd) és a Funckyk (Nagykanizsa) fánkjait, a különdíjakat pedig a Bajcsai Nyugdíjas Klub, a Harmatcseppes Fánklovagok, a Letenyéért Közéleti Egyesület, Hegedűs Boglárka, a MAMIK Hagyományőrző Dalkör, az Örök tinik és a Zami cukrászda érdemelte ki.


A fesztiválon kiderült, Cseresnyés Péter államtitkár is szereti a kanizsai farsangi fánkot, természetesen lekvárral (Fotó: Gergely Szilárd)

A látványos programkavalkád, amelyet a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház szervezett, harmadnapon hungarikumkiállítással zárult.

Kapcsolódó Cikkek

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.