2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Kecskemét

Égi-földi kalandok angyalszárnyon a Cirókában

A napokban mutatták be a Ciróka Bábszínházban a társulat legújabb darabját, amelynek címe Hogyan fogjunk csillagot? Gimesi Dóra meséjét Kuthy Ágnes rendezte bábszínpadra, tervezője pedig Mátravölgyi Ákos. A darab egy különleges barátság történetét meséli el.

Az angyalok jók. Mennyei harmóniákat játszanak a harsonájukon, tökéletes, felhő alakú felhőket göndörítenek, ők vigyáznak a csillagokra az égen és az emberekre a földön. Egy angyal maga a megtestesült jóság, bölcsesség és nyugalom. Vagy legalábbis annak kellene lennie… A Ciróka történetének hőse is egy kis angyal, Theo. Neki azonban mindig hamisan szól a harsonája, unja a tökéletes felhőket, és nem igazán képes bárkire vagy bármire vigyázni. Saját magára a legkevésbé. Így eshet meg, hogy Theo egy nap véletlenül elveszít egy csillagot. Leszáll a földre, ahol egy nyüzsgő város zűrzavarában találja magát. Az idő gyorsan telik, neki pedig meg kell keresnie az elveszett égitestet napnyugtáig… És ez csak a kalandok kezdete.


Ivanics Tamás, Szörényi Júlia és Lendváczky Zoltán a darab egyik kulcspillanatában.
fotó: Ujvári Sándor

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.