2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb Szolnok

Egy céllal kevesebb

Egy teherrel kevesebb nyomja a Szolnoki Olaj kosárlabdázóinak vállát: a csapat kiesett az Európa Kupából, így már csak az lehet a cél, hogy a hazai frontokon jusson fel a csúcsra.

A szolnokiak az első csoportkörben jól szerepeltek, a másodikban viszont komoly kihívásokkal kellett szembenézniük: a montenegrói Mornar Bar, a fehérorosz Cmoki Minszk és a dán Bakken Bears ellen kellett volna felvenni a kesztyűt. Az Olaj hat mérkőzést játszott a második csoportban, ebből sajnos csak kettőt tudott megnyerni, ami kevés volt az üdvözüléshez, és csak az utolsó helyhez volt elegendő.


A búcsú viszont legalább szépre sikerült: a múlt héten az a Bakken Bearst sikerült Vojvoda Dávidéknak kiütnie hazai környezetben, amely első helyen lépett tovább. Miután a Minszk elverte a Mornart, már a találkozó előtt tudni lehetett, hogy az Olaj biztosan az utolsó helyen zár a négyesben, így a Tisza-partiak is tét nélkül léptek parkettre. Ez pedig csodát tett velük: ugyan a dánok egy 11-0-s etappal indították az összecsapást, ám a szolnoki Kendrick Perry triplája beindította a hazai gépezetet, amelynek eredményeként az első negyedben már 20-17-re az Olaj vezetett.

Kovács Péter (balra) védekezik Darko Jukiccsal szemben

A Milosevic, Perry és Ford vezette Szolnok nem adott alább a lendületből, a folytatásban egy 15-0-s rohammal folytatódott az Olaj ostroma, már volt 18 pont is a különbség a felek között. Ez még tovább növekedett, köszönhetően annak, hogy nyoma sem volt a Bakken-játékosok korábbi jó teljesítményének: a dánok borzasztóan dobtak, a szolnokiak viszont sziporkáztak, így 24 pontos Olaj-előnnyel indult a záró felvonás.


Az utolsó játékrész már nem tartogatott zsákbamacskát, Dragan Aleksic vezetőedző pedig minden játékosnak lehetőséget adott, hogy még ebben a szezonban utoljára belekóstoljon az Európa Kupa légkörébe. A vége 91-68 lett a hazaiak javára, ami olyan nagy hatású volt, hogy a vereség ellenére a dán szurkolók sapkákat és mezeket dobáltak a pályára a lefújás után.

Ezzel új prioritások kerültek előtérbe a Tisza partján: a cél nem lehet más, mint a végső győzelem a magyar bajnokságban és a kupában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.