EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Egyéb Szolnok

Egy céllal kevesebb

Egy teherrel kevesebb nyomja a Szolnoki Olaj kosárlabdázóinak vállát: a csapat kiesett az Európa Kupából, így már csak az lehet a cél, hogy a hazai frontokon jusson fel a csúcsra.

A szolnokiak az első csoportkörben jól szerepeltek, a másodikban viszont komoly kihívásokkal kellett szembenézniük: a montenegrói Mornar Bar, a fehérorosz Cmoki Minszk és a dán Bakken Bears ellen kellett volna felvenni a kesztyűt. Az Olaj hat mérkőzést játszott a második csoportban, ebből sajnos csak kettőt tudott megnyerni, ami kevés volt az üdvözüléshez, és csak az utolsó helyhez volt elegendő.


A búcsú viszont legalább szépre sikerült: a múlt héten az a Bakken Bearst sikerült Vojvoda Dávidéknak kiütnie hazai környezetben, amely első helyen lépett tovább. Miután a Minszk elverte a Mornart, már a találkozó előtt tudni lehetett, hogy az Olaj biztosan az utolsó helyen zár a négyesben, így a Tisza-partiak is tét nélkül léptek parkettre. Ez pedig csodát tett velük: ugyan a dánok egy 11-0-s etappal indították az összecsapást, ám a szolnoki Kendrick Perry triplája beindította a hazai gépezetet, amelynek eredményeként az első negyedben már 20-17-re az Olaj vezetett.

Kovács Péter (balra) védekezik Darko Jukiccsal szemben

A Milosevic, Perry és Ford vezette Szolnok nem adott alább a lendületből, a folytatásban egy 15-0-s rohammal folytatódott az Olaj ostroma, már volt 18 pont is a különbség a felek között. Ez még tovább növekedett, köszönhetően annak, hogy nyoma sem volt a Bakken-játékosok korábbi jó teljesítményének: a dánok borzasztóan dobtak, a szolnokiak viszont sziporkáztak, így 24 pontos Olaj-előnnyel indult a záró felvonás.


Az utolsó játékrész már nem tartogatott zsákbamacskát, Dragan Aleksic vezetőedző pedig minden játékosnak lehetőséget adott, hogy még ebben a szezonban utoljára belekóstoljon az Európa Kupa légkörébe. A vége 91-68 lett a hazaiak javára, ami olyan nagy hatású volt, hogy a vereség ellenére a dán szurkolók sapkákat és mezeket dobáltak a pályára a lefújás után.

Ezzel új prioritások kerültek előtérbe a Tisza partján: a cél nem lehet más, mint a végső győzelem a magyar bajnokságban és a kupában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.