EUR: 316,44 Ft
CHF: 281,79 Ft
2019. március 25., hétfő
Irén, Írisz

Egyéb Eger

Egyre népszerűbb a húsmentesség

A Heves Megyei Kereskedelmi Iparkamara minden év elején elismeri azon megyei vállalkozások teljesítményét, amelyek különleges kínálatukkal hozzátesznek a megye értékeihez. A gazdasági évnyitó keretében tartott díjátadáson idén „Korrekt partner” elismerést vehetett át az egri Govinda Étterem, amely Egerben gyakorlatilag meghonosította a vegetáriánus étkezést, és már több mint tíz éve készíti finomabbnál finomabb ételeit.

A Govinda Étterem egy igazán barátságos hely Egerben, nem hiába szeretik a helyiek

Az étterem a vegetáriánus és vegán táplálkozást képviselve „az egészséges életmód iránt elkötelezett támogatásával és etikus magatartásával érdemelte ki a megyei kamara által odaítélt nívós szakmai díjat” – írta indoklásában a kamara.


Ínycsiklandó vegetáriánus ételek készülnek a Govindában

– Különös örömünkre szolgált, hogy a megyei kamara egy vegán éttermet is díjazott, hiszen nagyon elkötelezett hívei vagyunk a húsmentes táplálkozásnak, és ez az első olyan eset Magyarországon, hogy egy hivatalos szerv kitüntetést ad egy vegán étteremnek, ami nagyon fontos. Már csak azért is, mert sajnos a vegetáriánus és vegán táplálkozás ma még nem jelent alternatívát a húsevéssel szemben. Mi azt is fontosnak tartanánk, hogy ez a kultúra megjelenjen az oktatásban és akár a közétkeztetésben is – véleményezte a húsevés, az állatok életének értelmetlen kioltása ellen gyakran felszólaló Bóday Pál, a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Kapcsolódó Cikkek