2018. augusztus 15., szerda
Mária

Egyéb Eger

Egyre népszerűbb a húsmentesség

A Heves Megyei Kereskedelmi Iparkamara minden év elején elismeri azon megyei vállalkozások teljesítményét, amelyek különleges kínálatukkal hozzátesznek a megye értékeihez. A gazdasági évnyitó keretében tartott díjátadáson idén „Korrekt partner” elismerést vehetett át az egri Govinda Étterem, amely Egerben gyakorlatilag meghonosította a vegetáriánus étkezést, és már több mint tíz éve készíti finomabbnál finomabb ételeit.

A Govinda Étterem egy igazán barátságos hely Egerben, nem hiába szeretik a helyiek

Az étterem a vegetáriánus és vegán táplálkozást képviselve „az egészséges életmód iránt elkötelezett támogatásával és etikus magatartásával érdemelte ki a megyei kamara által odaítélt nívós szakmai díjat” – írta indoklásában a kamara.


Ínycsiklandó vegetáriánus ételek készülnek a Govindában

– Különös örömünkre szolgált, hogy a megyei kamara egy vegán éttermet is díjazott, hiszen nagyon elkötelezett hívei vagyunk a húsmentes táplálkozásnak, és ez az első olyan eset Magyarországon, hogy egy hivatalos szerv kitüntetést ad egy vegán étteremnek, ami nagyon fontos. Már csak azért is, mert sajnos a vegetáriánus és vegán táplálkozás ma még nem jelent alternatívát a húsevéssel szemben. Mi azt is fontosnak tartanánk, hogy ez a kultúra megjelenjen az oktatásban és akár a közétkeztetésben is – véleményezte a húsevés, az állatok életének értelmetlen kioltása ellen gyakran felszólaló Bóday Pál, a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Kapcsolódó Cikkek

 • In memoriam Matus György

  In memoriam Matus György

  72 éves korában elhunyt Matus György, a Vörösmarty Színház művésze, aki 20 évig volt a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja.

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.