2018. november 16., péntek
Ödön

Egyéb Eger

Egyre népszerűbb a húsmentesség

A Heves Megyei Kereskedelmi Iparkamara minden év elején elismeri azon megyei vállalkozások teljesítményét, amelyek különleges kínálatukkal hozzátesznek a megye értékeihez. A gazdasági évnyitó keretében tartott díjátadáson idén „Korrekt partner” elismerést vehetett át az egri Govinda Étterem, amely Egerben gyakorlatilag meghonosította a vegetáriánus étkezést, és már több mint tíz éve készíti finomabbnál finomabb ételeit.

A Govinda Étterem egy igazán barátságos hely Egerben, nem hiába szeretik a helyiek

Az étterem a vegetáriánus és vegán táplálkozást képviselve „az egészséges életmód iránt elkötelezett támogatásával és etikus magatartásával érdemelte ki a megyei kamara által odaítélt nívós szakmai díjat” – írta indoklásában a kamara.


Ínycsiklandó vegetáriánus ételek készülnek a Govindában

– Különös örömünkre szolgált, hogy a megyei kamara egy vegán éttermet is díjazott, hiszen nagyon elkötelezett hívei vagyunk a húsmentes táplálkozásnak, és ez az első olyan eset Magyarországon, hogy egy hivatalos szerv kitüntetést ad egy vegán étteremnek, ami nagyon fontos. Már csak azért is, mert sajnos a vegetáriánus és vegán táplálkozás ma még nem jelent alternatívát a húsevéssel szemben. Mi azt is fontosnak tartanánk, hogy ez a kultúra megjelenjen az oktatásban és akár a közétkeztetésben is – véleményezte a húsevés, az állatok életének értelmetlen kioltása ellen gyakran felszólaló Bóday Pál, a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.