EUR: 318,84 Ft
CHF: 274,67 Ft
2018. május 28., hétfő
Emil, Csanád

Külföld

Egyre többen elégedetlenkednek Macron miatt Franciaországban

Magyar Ágnes Zsófia Franciaország-szakértő szerint egyre többen “zsörtölődnek” Emmanuel Macron francia elnök intézkedései miatt, de a népszerűsége nem csökkent jobban, mint elődjének ugyanennyivel a megválasztása után.

A szakértő az M1 aktuális csatorna péntek délelőtti műsorában azt mondta, a közkórházakban, az idősgondozásban és a termelők között is egyre nagyobb az elégedetlenkedés, mert Macron egyszerre nagyon sok mindenbe fogott bele, és az sok embert érint.


Magyar Ágnes Zsófia egyetértett azzal, hogy Macron balról nyert ugyan választást, de most jobbról kormányoz, vagyis a baloldal jelöltje volt, de a jobboldal programpontjaiból is többet végrehajt. Népszerűsége emiatt a jobboldali szavazók között eddig emelkedett, most megtorpant. Ez azonban a trendeknek megfelel, az előző elnöknél, Francois Hollande-nál is hasonló népszerűségi adatokat mértek kilenc hónappal a beiktatása után.

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Meseház

    A nap képe: Meseház

    Sokan hallottak már Az idős nő aki egy cipőben él című meséről, azonban a történetből életre kelt vendégházról már sokkal kevesebben.

  • Szakértő: Romániában szelektíven alkalmazzák a törvényeket

    Szakértő: Romániában szelektíven alkalmazzák a törvényeket

    Romániában a meglévő törvényeket sem tartják be, vagy szelektíven alkalmazzák őket – mondta Pászkán Zsolt Románia-szakértő vasárnap az M1 aktuális csatornán azzal kapcsolatban, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálatának 2017-es jelentése szerint az élet szinte minden területén felerősödött a magyarellenesség Romániában.