EUR: 316,44 Ft
CHF: 281,79 Ft
2019. március 25., hétfő
Irén, Írisz

Egyéb Dunaújváros

Egyre többen ismerik a Panorámát

A Panoráma Fotó Egyesület műkedvelő fényképeszeinek közel ötven művéből nyílt fotókiállítás a Munkás Művelődési Központban. A tárlat február 28-ig megtekinthető az MMK folyosógalériájában, a belépés díjtalan. Kiss Piusz amatőr fotóssal beszélgettünk ezzel kapcsolatban.

– Mikor alakult a Panoráma Fotó Egyesület?


– Az egyesület több mint kétéves már. A tagjai az élet legkülönbözőbb területeiről verbuválódtak. Van közöttünk papírgyári dolgozó, raktáros, én rendőr vagyok. Az elnökünk, Pálfi László például Dunaferr-rendészetnél dolgozik.

– Van konkrét koncepció, hogy mi a fotó témája, vagy amit az alkalom hoz?


– Alapvetően tájfotók és természetfotók készülnek, de a város különlegességei, egy-egy érdekes pillanat is téma lehet, ezt az alkalom is hozza. Néha konkrét céllal sétálok ki, néha csak túrázom, és ha látok valamit, ami tetszik, azt elcsípem. Az sem mindegy, hogy éppen magányosan járom a terepet vagy csoportosan megyünk ki az egyesülettel. Szervezetten is utazunk, legutóbb Prága szépségeit kutatta fel a társaság. Ott sajnos én éppen nem tudtam részt venni a többiekkel, majd legközelebb.

– Ez az első kiállítás, vagy volt már alkalom?

– A Panoráma Egyesületnek volt már kiállítása, azonban én ott még nem állítottam ki.

– A kiállítás néhány napja már látható. Milyenek a visszajelzések?

– Büszkén mondhatom, hogy meglepően jók. Üzeneteket is kapok, hogy mindenképpen megnézik, de olyan hívás is volt már, hogy megnézték és nagyon tetszett nekik. A közösségi oldalakon is mérhető a különbség a korábban megosztott anyagaink és a kiállítással kapcsolatos anyagok elérésében. Kimondható, hogy a célt elértük, nyilvánosságot is sikerült kapnunk, és azt gondolom, hogy sikeresnek is mondható a tárlat.

– Bár amatőr az egyesület, biztosan vannak céljai…

– Nincsenek hatalmas elvárások, grandiózus célok. Szeretünk fotózni, ez tartja egyben a társaságot. Van már műtermünk, legalábbis egy helyiség az irodaházban. Azt fejlesztgetjük, szép kis műterem lesz belőle egyszer. Legutóbb éppen két gyönyörű kislányomról készítettem ott műtermi képeket. Tájfotózásban mindig lesznek elérhetetlen és talán elérhető céljaink is. Számomra idén Abu-Dzabi lesz egy nagy kaland. Nagyon izgalmas témának tartom az arab világot. Fotósiskola is tervben van, a többit pedig majd az idő hozza.

 

Kapcsolódó Cikkek