EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Sport

Elege lett az afrikai focistákból a West Ham igazgatójának

A West Ham United rasszizmussal vádolja és felfüggesztette állásából az átigazolásokért felelős igazgatóját. Tony Henry ugyanis kijelentette, hogy a klub nem akar afrikaiakat igazolni rossz hozzáállásuk és zavarkeltő személyiségük miatt. 

Miután a Daily Mail szembesítette az igazgatót a vádakkal, Henry elismerte, hogy azért akarja korlátozni afrikai származású futballistáinak számát, mert nehezen tolerálják azt, ha nem kapnak helyet a kezdő tizenegyben. A Premier League-ben jelenleg a 12. helyen álló csapat közleményben erősítette meg a felfüggesztés tényét, és kijelentette: a West Ham azonnal vizsgálatot indított. Hangsúlyozta, hogy bőrszínre, vallásra és szexuális beállítottságra való tekint nélkül mindenki tagja lehet a klubnak, egyben pedig elítélte a rasszista megnyilvánulásokat. Cheikhou Kouyaté, a West Ham szenegáli középpályása pedig az Instagramon tudatta, hogy ő is afrikai, és büszke erre.


Az ügy egy január 27-én elküldött e-mail kiszivárgása nyomán pattant ki, amelyben Tony Henry azt fejtegette, hogy nem rasszista okok állnak a háttérben, hiszen vannak afrikai labdarúgóik, de a napokban a francia Rennes-hez igazolt Diafra Sakhóval csak a gond volt.

A West Ham egyébként 2010 óta minden évben legalább egy-két afrikai futballistát igazolt, idén azonban egyet sem.

/league/player publications

Kapcsolódó Cikkek