2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb Veszprém

Életet menthet a csarnokban kihelyezett defibrillátor

Félautomata defibrillátort helyezett ki az 1. Futsal Club Veszprém a Március 15. úti sportcsarnok aulájában. Az eszközt szükség esetén laikusok is kezelhetik, ugyanis pontos hangutasításokkal vezeti végig használóját a teendőkön.

– A Március 15. utcai csarnok reneszánszát éli a futsalklubnak köszönhetően, ahol lassan már a fotexes időket idéző hangulat köszön vissza a meccseken – jelentette ki a kedd délelőtti sajtótájékoztatón Ovádi Péter önkormányzati képviselő, a Fidesz választókerületi elnöke.


Életet menthet a defibrillátor (fotó: Kovács Bálint)Veszprém

Mint mondta, a csarnokot más sportklubok is használják, nem is beszélve az épület másik szárnyában egy huszonöt méteres medencével működő uszodáról, ahol a Veszprémi Úszó Klub fiataljai edzenek nap mint nap. A létesítmény kihasználtsága miatt is nagyon fontos, hogy szükség esetén rendelkezésre álljon az azonnali segítség.

Ovádi Péter szerint a csarnok kihasználtsága miatt is fontos a berendezés megléte (fotó: Kovács Bálint)

Rajki Tamás, az 1. Futsal Club Veszprém elnöke kijelentette: egyesületüknek fontos a társadalmi felelősségvállalás, ezért is döntöttek úgy, hogy az aulában, mindenki által hozzáférhető helyen defibrillátort helyeznek el. Hozzátette: bízik benne, hogy a készüléket nem kell majd használni.


Gulkai László elmondta: az iskolai rendezvények is biztonságosabbá válnak (fotó: Kovács Bálint)

A sportcsarnok szomszédságában működő Jendrassik-Venesz középiskola diákjai is rendszeresen használják a létesítményt: a csarnokban tartják testnevelésóráikat, de a tanulók úszásoktatásban is részesülnek az uszodában. Az iskola igazgatója, Gulkai László elmondta, hogy a hétköznapokon diákok és pedagógusok használják az épületet, de a versenyeken, rendezvényeken szülők, hozzátartozók is nagy létszámban vannak jelen, így különösen indokolt az életmentő eszköz elhelyezése.

Kapcsolódó Cikkek

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.