2019. március 26., kedd
Emánuel

Egyéb Dunaújváros

Elhunyt dr. Kálmán András

Elhunyt dr. Kálmán András, Dunaújváros korábbi polgármestere. Utolsó útján, 2018. február 2-án, pénteken 13 órakor a Dunaújvárosi Temetőben szerettei körében búcsúznak el tőle.

Dr. Kálmán András 1949-ben született Ercsiben. 1952-ben került Sztálinvárosba, ahol általános és középiskolai tanulmányait is végezte. 1967-ben kezdte meg tanulmányait a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. 1973-ban befejezve tanulmányait, a Dunai Vasműben kezdte meg pályafutását jogtanácsosként. 1978-tól a jogi osztály vezetőjeként, 1982-től az igazgatási és jogi főosztály vezetőjeként dolgozott, majd a jogi és nemzetközi kapcsolatok főosztályát vezette. 1973-ban kötött házasságot, két gyermeke született. 1992-től egyéni ügyvédként dolgozott, és elsősorban a Dunaferr vállalatcsoporthoz tartozó társaságok jogi képviseletét látta el 1999-ig.


1990-ben önkormányzati képviselőnek választották, 1994-ben pedig az MSZP dunaújvárosi regionális szervezetének elnöke lett. Az ügyrendi, jogi és igazgatási bizottság vezetője volt, majd 1994-től alpolgármesterként dolgozott. 1998-ban és 2002-ben választották meg országgyűlési képviselőnek.

Kálmán András 1999-ben, időközi polgármester-választáson nyerte el a polgármesteri tisztséget. 2002-ben és 2006-ban is ő lett a polgármester, szintén az MSZP színeiben. 2010-ben már nem indult a tisztségért, nyugdíjba vonult.

Kapcsolódó Cikkek

  • Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Emberölés és fogolyszökés miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy nagyecsedi férfi ellen, aki tavaly júniusban börtönbüntetését töltötte, de eltávozása alatt megfojtotta 19 éves élettársát – közölte a főügyészség vezetője kedden az MTI-vel.

  • Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Összesen 60 millió forint bírságot szabott ki a jegybank a Magyar Posta biztosítóira: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyebek közt nyilvántartási, adatszolgáltatási, informatikai, ügyféltájékoztatási, panaszkezelési és a biztosítási szerződési feltételeket érintő jogsértések miatt hozott intézkedéseket és rótt ki bírságot a Magyar Posta Biztosító Zrt.