EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Extra

Elhunyt édesapjáról énekelt az AWS frontembere

Az AWS lett A Dal 2018 győztese, így ők utazhatnak májusban Lisszabonba, hogy hazánkat képviseljék a hatvanharmadik Eurovíziós Dalfesztiválon. A Viszlát nyár egy kifejezetten érzelmes dal, a frontember, Siklósi Örs (balról a második) elhunyt édesapjáról énekel benne. A zenekar a győzelmet követően a Lokálnak elárulta: szeretnék, ha a halál többé nem lenne tabutéma a színpadon.

– A dal édesapámról szól, aki az elmúlt egy évben hagyott itt minket. Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy nem egészséges, hogy a halált ennyire tabutémaként kezeljük. Azt hiszem, hogy ez az üzenet nemcsak itthon állja meg a helyét, hanem Európában szinte bárhol. Legtöbben úgy szocializálódtunk, hogy ha meghal valaki a környezetünkben, akkor kötelezően mély depresszióba kell esnünk, mert az az élet rendje. Képtelenek vagyunk elengedni szeretteinket, és koncentrálni a teendőinkre. Ez egy olyan gát, amelyet meg kell tanulnunk feloldani. Mint minden művészeti tevékenység, a zene is egy kiváló terápia erre. A családban korábban senki sem zenélt, tehát nem otthonról hozom a muzsikát. Számomra ez szimplán az önkifejezés legtökéletesebb formája, ösztönből, szívből, és erőből nyomom – árulta el a zenekar frontembere, Siklósi Örs, aki minden alkalommal nagyon beleéli magát a produkcióba.


/Fotó: MTI – Bruzák Noémi

A győzelem sokként érte a zenekar tagjait, az eredményhirdetéskor teljesen lefagytak, de még azt követően is alig tudtak szóhoz jutni.

–Elképesztően meglepődtünk, erre a forgatókönyvre soha nem számítottunk, sőt mi több, az összes korábbi fordulóban is értetlenül nézelődtünk a győztesek táborából – mesélte Áron, a zenekar dobosa.


A döntőben színpadra állt Pápai Joci, A Dal tavalyi győztese is, akinek az elmúlt egy évben száznyolcvan fokos fordulatot vett az élete.

–Fantasztikus és megható érzés újra A Dal színpadán állni, hiszen nekem itt változott meg az életem – nyilatkozta Joci.

Az AWS számára továbbra is az összetartás és önazonosság a legfontosabb, így ezt várják  az elkövetkezendő időszaktól is.

–Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy mi képviselhetjük Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon, de szeretnénk kihangsúlyozni, hogy a győzelemtől függetlenül mi ugyanazok a vagány, laza arcok maradunk, akik mindig is voltunk. Egy nagyon összetartó közösség vagyunk a rajongóinkkal együtt, és nem szeretnénk nekik csalódást okozni azzal, hogy kifordulunk önmagunkból a sikernek köszönhetően. Úgy fogjuk fel, hogy ezúttal is csináltunk a színpadon egy király metál bulit, és ha esetleg ennek hatására csak egyetlen kisfiú is gitárt vesz a kezébe, már megérte – mondták a srácok.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek