EUR: 321,43 Ft
CHF: 285,24 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Hódmezővásárhely

Elképesztő vásárhelyi siker az oktatásban!

A vidékfejlesztési agrármérnök mesterszakra jelentkezők 50 százaléka Hódmezővásárhelyen folytatja tanulmányait februártól. Országosan 68-an nyertek felvételt erre a képzésre, közülük 35-en a vásárhelyi intézményben akarják folytatni tanulmányaikat.

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán első alkalommal indul mesterképzés, vidékfejlesztési agrármérnök szakon. Már az első évben annyian nyertek felvételt a hódmezővásárhelyi karra, mint az összes többi hasonló intézménybe együttvéve. Országosan 68 fő felvételizett sikeresen mesterszakra, akik fele Vásárhelyen fog tanulni.


Több éve készült a Mezőgazdasági Kar a mesterképzés elindítására

A 2017 őszén meghirdetett vidékfejlesztési agrármérnöki mesterszakra a várakozásokat lényegesen meghaladva, több mint 50 jelentkezés érkezett, amiből 45 első helyes volt. A jelentkezők közül 34 fő nyert felvételt, egy főnek pedig még folyamatban van a jogorvoslati eljárása. Várhatóan 35 hallgató kezdi meg februárban a tanulmányait Hódmezővásárhelyen. Az országban vidékfejlesztési agrármérnök mesterszakra jelentkezők fele tehát Vásárhelyen tölti elkövetkező éveit.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.