EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 20., szombat
Vendel

Egyéb Hódmezővásárhely

Elképesztő vásárhelyi siker az oktatásban!

A vidékfejlesztési agrármérnök mesterszakra jelentkezők 50 százaléka Hódmezővásárhelyen folytatja tanulmányait februártól. Országosan 68-an nyertek felvételt erre a képzésre, közülük 35-en a vásárhelyi intézményben akarják folytatni tanulmányaikat.

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán első alkalommal indul mesterképzés, vidékfejlesztési agrármérnök szakon. Már az első évben annyian nyertek felvételt a hódmezővásárhelyi karra, mint az összes többi hasonló intézménybe együttvéve. Országosan 68 fő felvételizett sikeresen mesterszakra, akik fele Vásárhelyen fog tanulni.


Több éve készült a Mezőgazdasági Kar a mesterképzés elindítására

A 2017 őszén meghirdetett vidékfejlesztési agrármérnöki mesterszakra a várakozásokat lényegesen meghaladva, több mint 50 jelentkezés érkezett, amiből 45 első helyes volt. A jelentkezők közül 34 fő nyert felvételt, egy főnek pedig még folyamatban van a jogorvoslati eljárása. Várhatóan 35 hallgató kezdi meg februárban a tanulmányait Hódmezővásárhelyen. Az országban vidékfejlesztési agrármérnök mesterszakra jelentkezők fele tehát Vásárhelyen tölti elkövetkező éveit.

Kapcsolódó Cikkek