EUR: 322,54 Ft
CHF: 281,98 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb X.kerület XVII.kerület XVIII.kerület XIX.kerület XX.kerület

Elkezdődött a Shopmark felújítása

A külső kivitelezési feladatokkal megkezdődött a korábban Europarkként ismert, már Shopmark elnevezésű bevásárlóközpont renoválása.

A külső felújítási periódus alatt, április 22-ig az épület látogatható a vásárlók számára, utána viszont bezár, várhatóan ősszel nyit ki újra.


– A Shopmark bevásárlóközpont teljes átalakításon esik át, például a homlokzata, a belső kialakítása és a gépészete is megújul − közölte a Határ úti létesítmény illetékese lapunkkal. A felújítás egyik célja, hogy energetikai korszerűsítéssel és zöldenergiák használatával modern, mai igényekre szabott bevásárlóközpont jöhessen létre, a lehető legkisebb ökológiai lábnyommal.

Április végéig még be lehet menni
(Fotó: Keresztesi Balázs)

A több mint húszéves épület homlokzati felújítása után a bevásárlóközpontban számos belső korszerűsítési munkát végez a kivitelező. A mintegy 26 ezer négyzetméteres épület földszintjét födémáttörés segítségével világosabbá teszik, új mozgólépcsőt és lifteket szerelnek be, valamint mozgójárdát is telepítenek, hogy megkönnyítsék a vásárlószintekre való feljutást. Magyarországon először valósul meg olyan bevásárlóközpont-átépítés, amelynek során a létesítmény a felújítás ideje alatt bezár. A Shopmark a külső munkálatok után, április végén zár be, majd várhatóan 2018 harmadik negyedévében nyit újra, kibővült bérlői és üzleti kínálattal, számos új márkával.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.