EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb X.kerület XVII.kerület XVIII.kerület XIX.kerület XX.kerület

Elkezdődött a Shopmark felújítása

A külső kivitelezési feladatokkal megkezdődött a korábban Europarkként ismert, már Shopmark elnevezésű bevásárlóközpont renoválása.

A külső felújítási periódus alatt, április 22-ig az épület látogatható a vásárlók számára, utána viszont bezár, várhatóan ősszel nyit ki újra.


– A Shopmark bevásárlóközpont teljes átalakításon esik át, például a homlokzata, a belső kialakítása és a gépészete is megújul − közölte a Határ úti létesítmény illetékese lapunkkal. A felújítás egyik célja, hogy energetikai korszerűsítéssel és zöldenergiák használatával modern, mai igényekre szabott bevásárlóközpont jöhessen létre, a lehető legkisebb ökológiai lábnyommal.

Április végéig még be lehet menni
(Fotó: Keresztesi Balázs)

A több mint húszéves épület homlokzati felújítása után a bevásárlóközpontban számos belső korszerűsítési munkát végez a kivitelező. A mintegy 26 ezer négyzetméteres épület földszintjét födémáttörés segítségével világosabbá teszik, új mozgólépcsőt és lifteket szerelnek be, valamint mozgójárdát is telepítenek, hogy megkönnyítsék a vásárlószintekre való feljutást. Magyarországon először valósul meg olyan bevásárlóközpont-átépítés, amelynek során a létesítmény a felújítás ideje alatt bezár. A Shopmark a külső munkálatok után, április végén zár be, majd várhatóan 2018 harmadik negyedévében nyit újra, kibővült bérlői és üzleti kínálattal, számos új márkával.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.