2018. október 19., péntek
Nándor

Belföld

Elsőként a Fidesz-KDNP állított minden választókerületben jelöltet

Elsőként a Fidesz-KDNP állított mind a 106 egyéni választókerületben jelöltet az áprilisi országgyűlési választásra: a Nemzeti Választási Iroda internetes tájékoztató oldala szerint az illetékes választási bizottságok kedd délelőttre mindenhol nyilvántartásba vették a Fidesz-KDNP jelöltjeit.

A www.valasztas.hu 11 óra 25 perces adatai szerint a Fidesz-KDNP-nek 106 nyilvántartásba vett jelöltje van. Utolsóként a Hajdú-Bihar megyei 5. választókerületből (Hajdúszoboszló) rögzítették a kormánypárti jelölt nyilvántartásba vételére vonatkozó adatot.


A második legtöbb, 37 nyilvántartásba vett jelöltje az MSZP-Párbeszéd szövetségnek van; a Jobbiknak és az LMP-nek 20-20 hivatalos jelöltje van.

A www.valasztas.hu adatai szerint kedd délelőttig több mint 400 jelöltet jelentettek be.


A Nemzeti Választási Bizottság pénteken vette nyilvántartásba az első országos listát, az MSZP-Párbeszéd közös listáját. Az NVI adatai szerint már benyújtotta közös listáját a Demokratikus Koalíció is. Az országos listák bejelentésének határideje március 6., 16 óra.

Az egyéni választókerületekben azok a jelöltek indulhatnak, akik március 5-én 16 óráig összegyűjtöttek 500 érvényes ajánlást.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Szijjártó: Megállapodásra kell jutni Londonnal a Brexit feltételeiről

    Szijjártó: Megállapodásra kell jutni Londonnal a Brexit feltételeiről

    A külgazdasági és külügyminiszter szerint Magyarország számára egyértelmű, hogy megállapodást kell elérni a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről, mert ennek elmaradása komoly károkat okozna az Európai Unió megmaradó részének, tekintettel arra, hogy Nagy-Britannia az EU második, a világ ötödik legnagyobb gazdasága.