EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 17., szombat
Jácint

Belföld

Eltiltaná Juhászt a gyerekeitől a pszichológus

Juhász Pétert eltiltaná gyermekeitől a Fehér Gyűrű áldozatsegítő egyesület pszichológus szakértője, akinek véleményét a Magyar Idők ismertette. Közben kiderült: a felek megállapodtak, tárgyalás nem lesz a botrányos gyermekelhelyezési ügyben, Juhász egyezséggel intézte el, hogy további durva részletek ne kerülhessenek napvilágra, és abból is kifarolt, hogy az eddig kiszivárgott borzalmakat bíróság előtt kelljen cáfolnia.

Mint ismert, a II-III. kerületi bíróság előtt álló peranyagból a Bors hozta napvilágra, hogy Juhász Péter, az Együtt elnöke fizikailag és lelkileg is rendszeresen terrorizálta volt élettársát együttélésük idején, majd azután is. A dokumentumok szerint Juhász nemcsak rátérdelt és megütötte, de be is zárta exélettársát egy karácsonyi látogatás alkalmával. Sőt: az iratok szerint a férfi rendszeresen drogozott kiskorú gyermekei jelenlétében, valamint még autóvezetés közben is.


Az ügy jogi része a jelek szerint mégis lezárult, mert az iratokban agresszív, lelki terrort alkalmazó apaként leírt politikus és volt élettársa megegyeztek a három közös gyermek elhelyezéséről, erről közösen kiadott nyilatkozatban tájékoztattak: „Juhász Péter és volt élettársa egyaránt elítélik azt, hogy a közöttük folyamatban lévő peranyag a hozzájárulásuk nélkül a nyilvánosságra került. Kinyilvánítják, hogy a magánéletükről további információkat a nyilvánosság számára közölni nem kívánnak. Juhász Péter őszinte sajnálatát fejezi ki amiatt, hogy a sajtóban megjelent, ellene irányuló támadások miatt arra kényszerült, hogy volt élettársáról olyan internetes bejegyzéseket és nyilatkozatokat tegyen közzé, amelyek őt negatívan érintették a közvélemény előtt.”

Utóbbi mondat természetesen Juhász levéltitoksértését hivatott elkendőzni, amikor az első vádak hallatán kiteregette a családi szennyest az interneten. A politikus bocsánatkérése pedig kissé furcsára sikeredett: szegény csak az „aljas sajtótámadások” miatt kényszerült volt élettársát besározni. A magyarázat olyan, mint maga Juhász, akiről a gyermekelhelyezési ügy kapcsán a Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület pszichológusi szakvéleménye kimondja: „gyermekeihez való viszonyát áthatja a bűntudatkeltés, a túlzott felelősség áthárítása a kicsikre”, vagyis valódi áldozathibáztatóként viselkedik.


A nőt pedig olyan terrorban tartotta, hogy nála „komplett poszttraumás stressz zavar” alakult ki a „párkapcsolati erőszak hatására”, szorongás, bizalmatlanság, önbecsülés-csökkenés, kedélyállapot ingadozása jellemzi a nő pszichés állapotát jelenleg is – írta a rendőrséggel szorosan együtt dolgozó áldozatsegítő egyesület pszichológusa, aki szerint éppen emiatt „a közös gyerekfelügyelet, láthatás vagy a felek találkozását szükségessé tevő egyéb egyezség, netán kapcsolat fenntartása az anyát és a gyerekeket is további lelki, illetve fizikai erőszaknak teszi ki”.

A politikus láthatóan a gyors megegyezésre törekedett, semmint hogy további hasonló hírek lássanak napvilágot, bemutatván, milyen ember is valójában a „fütyülős Juhász”.

Nincs keresnivalója a közéletben

Bár az Együtt elnökének döbbenetes bántalmazási ügye még mindig nem foglalkoztatja különösebben a jogvédőket vagy az ellenzéki és Simicska-médiumokat, a baloldal egyik véleményvezére, Kende Péter közíró, ügyvéd az ATV Csatt című műsorában úgy fogalmazott: „Juhász Péter azt írta, igen, valóban, dulakodás zajlott. Innentől ez védhetetlen… Most azonnal mondjon le minden tisztségéről és tűnjön el a magyar közéletből! Aki dulakodni szokott otthon, nincsen keresnivalója a közéletben.”

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Növekedési pályára állt a magyar halgazdálkodás

    Növekedési pályára állt a magyar halgazdálkodás

    Növekedésnek indult a 2017-es visszaesést követően tavaly a főtevékenységként halászatot és halgazdálkodást megjelölő vállalkozások száma, ezzel párhuzamosan a szektor összesített nettó árbevétele is közel 18 milliárd forintra emelkedett, egy évvel korábban 16,82 milliárd forintot tett ki – közölte az Opten céginformációs szolgáltató az MTI-hez pénteken eljuttatott elemzésében.

  • Az Országtorta is kóstolható lesz a Magyar Ízek Utcájában

    Az Országtorta is kóstolható lesz a Magyar Ízek Utcájában

    A Magyarország Tortája verseny 2019-es győztesét, a Boldogasszony csipkéjét is meg lehet kóstolni az augusztus 20-ai Szent István-napi ünnepségek kísérőrendezvényén, a Magyar Ízek Utcájában – mondta a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének társelnöke szombaton az M1 aktuális csatornán.