EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Szombathely

Elvetették a sulykot

A Szombathelyi Dobó SE kalapácsvetői január 21-től február 7-ig a Dél-afrikai Köztársaságban, a potschefstroomi edzőtáborban készültek fel 2018 versenyeire.

A Pars Krisztián, Hudi Ákos, Halász Bence, Gyurátz Réka, Rába Dániel, Varga Donát és a csapatvezető Németh Zsolt mesteredző alkotta szombathelyi kalapácsvető-különítmény most is a Willows Garden Hotel vendégszeretetét élvezte. A szálloda étlapján a változatos, európai ízek mellett helyi ételek is szerepeltek, mindig friss volt a saláta, de a zöldség és a gyümölcs széles választéka is megfelelt a nehézatléták igényeinek.


Igaz Bálint, Rába Dániel, Varga Donát, Gyurátz Réka, Hudi Ákos, Halász Bence és Németh Zsolt. A Dél-Afrikában készült fotóról hiányzik Pars Krisztián. Fotó: DobóSE

Németh Zsolt, a Dobó SE vezetőedzője érdeklődésünkre elmondta, hogy a feltételek még optimálisabbak voltak, mint korábban. A hoteltől mindössze 8 percre helyezkedett el a helyi egyetem sportközpontja, ahol többek között 3 krikettpálya, 8 krikett-gyakorlópálya, 4 rögbipálya, 33 méteres szabadtéri uszoda, 8 kemény borítású teniszpálya, 6 korfballpálya (errefelé igen népszerű), 1 füves talajú – nem tévedés, a futópálya is füves – atlétikai stadion, 1 új dobópálya, a legmodernebb gépekkel (hagyományos, kardió és kinetikus) felszerelt konditermek is megtalálhatóak voltak, de, ami még fontosabb, hogy a klasszikus súlyemeléshez 8 platform és hozzájuk tartozó súlyemelőkészlet is a kalapácsvetők rendelkezésére állt. Az erősítőteremhez tartozott egy jeges medence is, ahol az edzés utáni hatékony regenerációt azonnal el is tudták kezdeni Pars Krisztiánék.

Dél-Afrikában egyébként napi 6 órát edzettek, ez 40-50 dobást jelentett a délelőtti programban, így összesen közel ,,négyezer szombathelyi kalapács” landolt az edzőtábor ideje alatt. Délután gyorsasági munka, ugrások és általános alapképzés mellett súlyemelés és speciális erősítő gyakorlatok szerepeltek a programban, de közben sem feledkeztek el a Fodorné Vörös Petra gyógytornász által előírt gyakorlatokról. A felkészülést segítette Igaz Bálint, a Magyar Atlétikai Szövetség masszőre, aki immár 2009 óta minden edzőtábor és világverseny ideje alatt részt vesz a Dobó SE versenyzőinek trenírozásában.


A meteorológiára sem lehetett panasz, hiszen annak ellenére, hogy már több alkalommal is esett nagyobb mennyiségű eső, egyszer sem áztak el a kalapácsvetők. Forróság sem volt, kellemes időjárási körülmények között, 26–30 C-fokos hőmérsékletben végezhették edzéseiket, pedig az odaérkezés előtti rekordforróság miatt Fokvárosban még rendkívüli állapotot is hirdettek a drámai vízhiány miatt.

Németh Zsolt mesteredző a potschefstroomi edzéstapasztalatokról nyilatkozva elmondta, hogy az új edzésmunkát kiválóan, egymást húzva végezték el az atléták.

Németh Zsolt mesteredző elégedett az edzőtáborban végzett munkával Fotó: CSG

Aztán február 10-én a nyárból a télbe cseppentek a kalapácsvetők, hiszen a meleg égövi edzőtábor után a Dobó SE Németh Pál Dobóakadémia téli versenysorozatának 2. fordulójában a kéthetes dél-afrikai edzőtáborból hazatérő legjobb kalapácsvetők újra itthon versenyeztek. A –1 fokos hidegben megtartott megmérettetésről Pars Krisztián lábujj- és nyaki problémák miatt, míg Rába Dániel közelítő-fájdalmak miatt hiányzott, így ők ezúttal még nem álltak a dobókörbe.

A téli versenysorozat 2. fordulójában a férfiaknál Halász Bence 71,65 méteres dobással győzött, Hudi Ákos (70,17 méter) előtt, míg a hölgyeknél Gyurátz Réka (68,70 méter) diadalmaskodott, Gergelics Cintiát megelőzve.

A Dobó SE legjobbjai február 24-én már a téli dobó országos bajnokságon bizonyíthatják tehetségüket. A versenyt a Sugár úti Atlétikai Centrumban rendezik meg, majd március elején a Portugáliában rendezendő dobó Európa-kupára utaznak a legjobb dobóatléták.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.