2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb Érd

Éremdús hétvége

Ismét birkózással töltötték a hétvégét az Érdi Spartacus SC versenyzői – és ezúttal sem eredménytelenül. Szumóban hat magyar bajnoki címet szereztek, a junior korosztályú birkózóik pedig a szabadfogású minősítési válogatóversenyről egy arany, egy ezüst, két bronz és két ötödik – pontszerző – helyezéssel térhettek haza.

A juniorok Kaposváron léptek szőnyegre, ahol szabadfogású minősítési versenyt rendeztek. Húsz súlycsoportban, két szőnyegen folytak a küzdelmek. Pataki Sámuel nagyon magabiztos birkózással a dobogó legfelső fokára küzdötte fel magát, de a többiek – egy második, két harmadik és két ötödik hellyel – is jól szerepeltek: eredményeik összesítésben a csapatnak harmadik helyet jelentettek.


Eredményhirdetésre, további éremosztásra várva

Az U14-es korcsoport szumósai, az érdi Kaszás lányok, Elza és Lilla egymást sem kímélték

Dunaharasztiban a szumóé volt a főszerep. Két szőnyegen folytak a korosztályos versenyek. Az U14 és az U21 korcsoportnak az országos bajnoki cím megszerzése volt a tét. Az érdiek hat magyar bajnoki címet értek el. A többi korosztálynak a bulgáriai U23-asok és felnőttek között, az utánpótlás-korcsoportoknak pedig az észtországi Eb-n való indulási jog volt a cél. Néhányan több korosztályban is indulhattak, és az „idősebbek” között is jelentős sikereket értek el. Az érdi szumósok mérlege: tizenhat arany-, hat ezüst- és kilenc bronzérem, valamint két ötödik, azaz pontszerző hely – mindebből az országos bajnokságokon hat arany-, egy ezüst- és három bronzérem született.

A gyermekek korcsoportjában 45 kg-ban Gazsi Blanka első lett. Az U12-es lányoknál, ugyancsak 45 kg-ban, Kaszás Elza első, Kaszás Lilla pedig második helyet szerzett. Az U12-es fiúknál 35 kg-ban Narancsik Bence, 45 kg-ban Gazsi Máté, 55 kg-ban pedig Hegedűs Nagy Bence állhatott a dobogó tetejére.


A Dunaharasztin járt érdi szumós csapat, bal szélen Tar Mihály, az SC elnöke, térdel Kovács János edző Fotók: www.erdispartacus.hu

Az U14-es korosztályú lányok országos bajnokságán 40 kg-ban Kaszás Elza, 45 kg-ban pedig Kaszás Lilla lett az első. Az U14-es fiúknál 45 kg-ban Gazsi Máté, az U16-os lányoknál 50 kg-ban pedig Baljer Roxána győzött. Az U21-es férfiaknál arattak az érdiek: a 60 kg-os Kovács Bence, a 85 kg-os Délczeg Edvárd és a 100 kg-os Délczeg József egyaránt első helyezést ért el. A felnőtt nőknél 55 kg-ban Lemák Diána, a felnőtt férfiaknál 70 kg-ban Kovács Bence, 85 kg-ban Cserveni Jakabovits Zoltán, 100 kg-ban pedig Délczeg József lett az első.

Kapcsolódó Cikkek

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.