2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Győr

Ez most a retró szerelmeseinek szólt…

Egynapos kiállításra és játszóházba várták nemrég a retró számítógépek kedvelőit a Rómer Házban. Sokan voltak kíváncsiak a különlegességekre, igazi csemege volt a kütyük szerelmeseinek.

Igazi ereklyék is helyet kaptak a kiállításon
Fotó: Marcali Gábor

A programon a látogatók felidézhették a 80-as, 90-es évek PC-inek és konzoljainak történelmét, sőt a 35 évet felölelő időutazáson a kor ismert vagy kevésbé ismert masináit ki is próbálhatták. A ma már retrónak számító gépek és játékok között mindenki egy kicsit újra gyerek lehetett. A goto86-ot nagy érdeklődés kísérte. Ha valaki átélte az eszközök fénykorát, akkor azért, ha pedig csak szimplán nyitott a régi játékokra, akkor pedig azért.


Voltak akik nagy csatákat vívtak…
Fotó: Marcali Gábor

Takács Krisztián, a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kommunikációs és marketing csoportjának vezetője elmondta, az előző esemény sikerén felbuzdulva hozták létre idén is ezt a programot, és örömmel tapasztalták, hogy az eddiginél is többen voltak kíváncsiak rá. Sokan családjukkal érkeztek, a mai gyerekek is élvezettel játszottak Super Marióval vagy valamelyik retró videójátékkal.

A gyerekek is örömmel próbálták ki a régmúlt játékait
Fotó: Marcali Gábor

A rendezvényhez programok is társultak. Kuriózumnak számított, hogy egész nap Game Boy-fotózás zajlott a helyszínen, a kész képet pedig kinyomtatva bárki hazavihette. Voltak dokumentumfilm-vetítések, és természetesen versenyek is, ahol az igazán elkötelezett rajongók összemérhették tudásukat.


Számos különlegességet is bemutattak a Rómer Házban
Fotó: Marcali Gábor

Ahogy legutóbb, úgy most is készültek a szervezők esti programmal. A kiállítás helyszínén 22 órától a Neonhullám  vette át a terepet és hozta el a modern 80-as évek hangzását. A hawaii ing és az álbajusz kötelező darab volt, a zenei csemegék méltó módon foglalták keretbe az egész napos időutazást.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.