EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Belföld

Ezeket a kis buldogokat akarták kicsempészni az országból – Videó!

Állatkínzás gyanúja miatt hallgattak ki a zalai rendőrök egy 26 éves és egy 33 éves olasz állampolgárságú férfit. Múlthét csütörtökön igazoltattak a járőrök Külsősárdon egy autót, aminek a rakodóterében összesen 25 francia buldog fajtájú kutyát – köztük néhány hetes kölyköket – találtak. A négylábúakat összezsúfolva papírdobozban és kutyaboxban szállították a feltételezett csempészek.

Ráadásul az állatokat, amelyek állategészségügyi kiskönyvvel és egyedi jelöléssel nem rendelkeztek, ivóvíz és élelem nélkül, összezsúfolva szállították. A Magyarországon vásárolt ebeket a férfiak Olaszországban akarták tovább értékesíteni.


A két külföldi személyt a lenti rendőrök elfogták, majd előállításukat követően gyanúsítottként hallgatták ki állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A kutyák további ellátásáról az állatvédők gondoskodnak. A Lenti Rendőrkapitányság kezdeményezi a 26 éves és a 33 éves torinói személyek gyorsított eljárás keretében történő bíróság elé állítását – írja a Police.hu.

Noé Állatotthon Alapítvány közösségi oldalán kér segítséget a 8 hét alatti kutyusok ellátásához.


„Nem banános ládába összezsúfolva, hanem a mamájuk mellett lenne a helyük.
Az általános állapotuk rossz, jelenleg orvosi kivizsgálása alatt vannak. Többüknél felmerült a vízfejűség gyanúja, lábaik mér most torzultak, hasuk óriási a bélférgektől és véres, Vizes hasmenésük van …
Nagyon kell a drukk ezeknek a picikéknek, mert a helyzet nem jó.
Arra kérünk titeket ne árasszatok el minket gazdi ajánlatokkal se írásban, sem telefonon, sem személyesen. Nem lehet őket megnézni, nem lehet őket lefoglalni. Egyrészről ezt sem az egészségügyi állapotuk, sem a koruk nem teszi még lehetővé, másrészről pedig rendőrségi eljárás keretében Ők még “bűnjelek”. A türelmeteket kérjük, természetesen idővel gazdikeresők lesznek.
Köszönjük a segítő türelmeteket!

Jelen pillanatban ha segítenél nekik, akkor szükségünk lenne számukra kutyapelenkára vagy leteríthető betegalátétre, kis testű kutyáknak való Royal canin Starter tápra. Illetve az állatorvosi költségeikhez támogatásra:
A NOÉ Állatotthon Alapítvány Bulldog Fajtamentésének elkülönített bankszámla száma:
OTP 11710002-20085023″ – olvasható az állatvédők oldalán, ahol bővebben is feltüntetik, miként adakozhatnak még a kiskutyákon segíteni szándékozók.

A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a [email protected] címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkek:

 

 

Kapcsolódó Cikkek