EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Sport

Ezrek fogadták a téli olimpia hőseit – Fotók!

Hazatértek vasárnap a phjongcshangi téli olimpia magyar hősei, akiket ezrek köszöntöttek a budapesti gyakorló Jégcsarnokban. Nemcsak az aranyérmes gyorskorcsolyaváltó tagjait, de a sokat kritizált sízőt, Elizabeth Swaney-t is megtapsolták a lelkes drukkerek.

Egy-két ezren biztosan összegyűltek a „kőkorszaki” Millenáris és a Kisstadion közé ékelt csarnokban, ahol a kivetítőn élőben láthattuk, hol és merre jár a Liszt Ferenc reptérrről ide igyekvő olimpiai csapat. S persze a busz fedélzetén azok a fiúk, akik bearanyozták az elmúlt napokat. Az ünneplésből kijutott a szerényebb eredményeket elért sportolóinknak is, és az emelkedett hangulatot jól jellemezte, hogy taps fogadta Swaney Elizabeth sízőt is, aki nem éppen bravúros mutatványaival tette emlékezetessé a síakrobatikai versenyszámot. Emlékezetes, hogy egyetlen ugrást sem mutatott be, és a világsajtó napokig foglalkozott vele, ő azonban állította: nem hozott szégyent az országra.


A többieket persze lelkesebben fogadták, az első vastapsot az AC/DC zenéjére korcsolyázó Tóth Ivett kapta. Igazi hangorkánban volt részük az aranyos fiúknak, Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang és bátyja, Liu Shaolin Sándor aligha részesült még ilyen ünneplésben. Nem csoda, hogy a Magyarországnak az első téli olimpiai bajnoki címet szerzett váltó hajráembere, Sándor hirtelen nem is talált szavakat, hogyan kifejezze meglepetését.

/Fotó: Cser Dániel

– Nincsenek igazán szavak arra, mennyire örülök, hogy így szurkoltak és szurkolnak nekünk – összegezte a csapat véleményét a versenyen kívüli szemöldöksimítás és kacsintás után Liu Shaolin Sándor, aki társaival együtt azért is örülhet, hogy sikerük után minden bizonnyal szaporodni fog a rövidpályás gyorskorcsolyázást választó fiatalok száma. Az utánpótlás képviselői egyébként hosszú ideig vártak türelmesen a bajnok aláírására.


Mindenesetre a fiúknak hozzá kell szokniuk a népszerűséghez, de nem ünnepelhetnek sokáig, a jövő héten már újra edzés, hiszen március közepén kezdődik a világbajnokság.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  A kirgizisztáni III. Nomád Világjátékokon négy arany-, négy ezüst-és négy bronzérmet szerzett magyar küldöttség tagjait köszöntötték a Hadtörténeti Múzeumban. A multisport eseményen öt földrész, több mint 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Magyarországot a Magyar Turán Alapítvány hagyományőrzői és tradicionális, íjász, lovasíjász és mandala sportolói (szellemi taktikai sport), a Nemzeti Versenysport Szövetség íjász, szkander, szumó, sambo szövetségei által delegált valamint bothúzó versenyzők és sportvezetői képviselték – olvasható a misportunk.

 • Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Bekerült a Guinness Rekordok könyvébe Nagy Botond, mint “a világ leggyorsabb köríves rúgása” cím büszke tulajdonosa. A magyar válogatott karatés ezt a múlt héten megrendezett madridi világbajnokság alkalmával érdemelte ki – olvasható a magyar sporttal foglalkozó misportunk.

 • Megműtötték a Lakers irányítóját

  Megműtötték a Lakers irányítóját

  Csütörtökön megműtötték Rajon Rondót, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers veterán irányítójára legalább négy-öt hét kihagyás vár.