EUR: 335,95 Ft
CHF: 313,37 Ft
2020. január 19., vasárnap
Sára, Márió

Egyéb Zalaegerszeg

Fánky fesztivál és városi farsang február 13-án

Hivatalosan január 6-tól húshagyó keddig, azaz február 13-án éjfélig tart idén a farsangi időszak. Egymást érik a bálok városunkban is. A farsangot a mulatozás, lakomák, vidámság, életöröm, szórakozás, bolondozás, tánc jellemzik, azaz az önfeledt ünneplés a húsvéti böjt előtt.

A gazdag lakomákkal a természetet kívánták bőségre ösztönözni. Ezt egy napra felfüggesztve, a torkos csütörtökön elfogyasztották az összes maradék ételt , míg a mai modern verzióban az éttermek kedvezményekkel várják a vendégeket. A farsangi időszak legjellegzetesebb édessége és egyben étele a farsangi fánk. Garantáltan még a legnagyobb akaraterővel rendelkezők sem bírják ki, hogy legalább farsangi időszakban ne csábuljanak el egy finom farsangi fánk kedvéért!


Február 13-án, kedden idén is a hagyományoknak hódolva rendezik meg a szervezők a zalaegerszegi városi farsangot és Fánky fesztivált, amelyre illik jelmezben érkezni. A jelmezes felvonulás útvonala: Dísz tér – Európa tér – Kossuth utca – Dísz tér

15.00-tól jótékonysági fánkvásár

15.30 gyülekező a jelmezes felvonuláshoz a Dísz téren
16.30 jelmezes felvonulás a Zalaegerszegi Városi Fúvószenekar felvezetésével
17.30 jelmezverseny eredményhirdetése a Dísz téren
18.00 fánky buli a Wolf zenekarral

Öltözzünk jelmezbe! Képünk a tavalyi eseményen készült

A farsang jellegzetes étele a farsangi fánk

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.

 • Nem hiteles, ha a baloldali többség vizsgálja a Lackner-féle korrupciós botrányt

  Nem hiteles, ha a baloldali többség vizsgálja a Lackner-féle korrupciós botrányt

  Ha igazak Lackner Csaba hangfelvételeken elhangzott állításai, mindenkinek távoznia kell a közéletből, aki érintett Kispest valaha volt legnagyobb korrupciós botrányában a Fidesz-KDNP szerint. Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő hangsúlyozta: a kormánypárti képviselők részt vesznek az önkormányzati tényfeltáró bizottság munkájában, de azt aggályosnak tartja, hogy az a baloldali összefogás alkotja a többséget, amelynek tagjaira Lackner Csaba terhelő állításokat fogalmazott meg.