EUR: 312,96 Ft
CHF: 271,73 Ft
2018. február 24., szombat
Mátyás

Egyéb Kecskemét

Fantasztikus volt a hangulat a 15. alapítványi bálon

Régi hagyomány a Corvin Mátyás Általános Iskolában, hogy a báli szezon idején az intézmény alapítványi bált szervez. A rendezvény bevételeit az iskola vezetése idén is a tanulás feltételeinek javítására fordítja.

Immár 15. alkalommal február 10-én ismét összejöttek a szülők, hozzátartozók, baráti társaságok az iskola aulájába egy kellemes, műsoros, táncos estélyre.


A belépőjegyek, a tombola, valamint a céges felajánlások az iskola mellett működő Corvin, az Emberközpontú Nevelésért Alapítványt támogatták, a befolyt összegből értéket teremtő programokat, fejlesztéseket és versenyeket finanszíroznak, valamint fordítanak az esélyegyenlőségre is. A tombolanyeremény tárgyai kecskeméti cégek, vállalkozók és magánszemélyek önzetlen adakozásaiból származtak.

A megnyitón egy-egy műsorral kedveskedtek a vendégeknek az iskola tanulói, valamint meghívott vendégszereplők

A megnyitón egy-egy műsorral kedveskedtek a vendégeknek az iskola tanulói, valamint meghívott vendégszereplők. A műsor csúcspontján a mátyásos tanárok szórakoztatták a közönséget a pedagógus egy napjának zenés, kreatív, komikus bemutatásával. Ezután dr. Lóczi László igazgató lépett színpadra, aki mottóként Böjte Csaba ferences szerzetes gondolatával kezdte beszédét: „Nem adhatsz lángot a gyertyának úgy, hogy annak fénye a te arcodat is ne ragyogja be…”

Az igazgató kiemelte, hogy a társadalmi szerepvállalás tekintetében kiemelkedően zárult a 2017-es esztendő. Sok cég több mint 9,5 millió forintos anyagi támogatással és jelentős közösségi munkával segítette céljaik megvalósulását. A szombat esti alapítványi bált összesen 54 vállalkozás támogatta, 280 vendég jelent meg személyesen, és további 550 látogatójeggyel járultak hozzá a jótékonysági rendezvényhez. A finom vacsorát követően az Edu-Show Zenekar játszotta a talpalávalót hajnalig.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkbemutató szép lányokkal

  Sminkbemutató szép lányokkal

  Ahogy arra számítani is lehetett, a jelentős szakmai és közönségvisszhangot keltett, nemrég lezajlott, érdi rendezésű Pest Megye Szépe verseny döntőjében szereplő hölgyek sorra kapják a felkéréseket a szépségipar különféle területeiről.

 • A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette az első barlangrajzokat

  A neandervölgyi ember készíthette a világ első barlangrajzait – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport, amely elsőként talált meggyőző bizonyítékot arra, hogy a neandervölgyieknek a Homo sapienshez hasonló művészi érzékük lehetett.

 • Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Szijjártó: A tengeri határokat is meg kell védeni

  Az Európai Unió tengeri határát ugyanúgy meg kell védeni, mint ahogy Magyarország is képes volt arra, hogy megvédje az EU külső, szárazföldi határát – mondta el telefonon az MTI-nek pénteken Máltáról Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.