2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Miskolc

Farsanggal indul a február!

Ismert előadók gondoskodnak idén is annak a sok ezer embernek a szórakoztatásáról, akik ellátogatnak Miskolc belvárosába az év legnagyobb téli gasztronómiai eseményére, a Becherovka Miskolci Farsangra.
Február 2–4. között ismét hömpölygő tömeg, finom illatok, árusok, a színpadokról szóló zene tölti majd be Miskolc belvárosát. A fiatalok és az idősebb korosztály is talál majd olyan programot, amely kedvére való, sőt sok olyat, amelyet együtt is élvezhetnek. Pénteken a szokásos jelmezes, zenés felvonulással kezdetét veszi majd a vasárnapig tartó mulatság, amely már délelőttönként is változatos szórakozási lehetőséget kínál, de legfőképpen finom falatokat és italokat. Ilyenkor a hideg sem akadály, hiszen a forralt bor és a finomabbnál finomabb ételek illata és gőze szinte felmelegíti az arra sétálókat még késő este is, amikor az utcák fényárban úsznak.

Koncertek, bulik, sztárok

Miután a farsangozók ettek és ittak, nincs más dolguk, mint jobbnál jobb előadók koncertjét hallgatni, és a színpad előtt csápolni nekik. A fellépők közül sokan már visszatérő vendégek, és saját bevallásuk szerint mindig nagy örömmel jönnek vissza erre az eseményre, ahol a szíves vendéglátás, a hangulat – és persze a fűtött színpad – mindig feledteti velük a hideget. Az Erzsébet téren és a Városház téren lévő Becherovka Nagyszínpadon igazi sztáreső lesz – lásd Program rovatunkban részletesen! A rendezvény keretében a helyi kézműves termékek bemutatkozása mellett egyéb szabadtéri kulturális attrakciókat is megtekinthetnek az érdeklődők.


Vásári forgatag a belvárosban

 

Nyerjen értékes ajándékokat!

A Becherovka Miskolci Farsangon a látogatók is nyerhetnek, ha részt vesznek a jelmezversenyen. A résztvevőknek nem kell mást tenniük, mint jelmezbe öltözni, majd kimenni a farsangra február 2-án, 3-án, 4-én, megkeresni a fotófalat a Kossuth utca elején – az emlékműnél –, és azzal a háttérben készíteni egy jelmezes képet. Ezek után fel kell tölteni a Facebookra vagy az Instagramra a #miskolcifarsang hashtaggel. Nyeremény egy páros belépő a Tompeti és Barátai-koncertre (február 25., MüHa) vagy egy páros belépő a Csík zenekar koncertjére (február 24., MüHa).

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.