EUR: 319,55 Ft
CHF: 282,27 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Szombathely

Fejlesztések a Modern Városok Programban

A Szent Márton Lovas, Sport, Hagyományőrző és Rendezvényközpont tervezésére, a Gothard-kastély felújításának és hasznosításának előkészítésére, valamint a Késmárk utcai teniszcentrum fejlesztésére összesen félmilliárd forintot kap Szombathely a Modern Városok Programban. Már a támogatói szerződéseket is aláírták.

– A fejlesztések fejlődést eredményeznek. Ennek a három beruházásnak köszönhetően Szombathely még élhetőbb várossá válik. Fontos megjegyezni, hogy a vasi megyeszékhely ebben az esetben is igen komoly, mintegy 550 millió forintos állami támogatásra számíthat – fogalmazott Hende Csaba országgyűlési képviselő.


Aláírták a támogatási szerződéseket, újabb fejlesztések kezdődnek Fotó: szombathely.hu

Ez év végéig készülnek el a Homok úti volt szabadidőközpont helyére tervezett Szent Márton Lovas, Sport, Hagyományőrző és Rendezvényközpont tervei. A többi közt lovarda, lovaglópálya lelátóval, valamint kiállító- és rendezvénytér is helyet kapna itt. A város a későbbiekben kérelmet nyújt be a beruházás megvalósításának támogatására is. A Gothard-kastély teljes helyreállításának megtervezésére több mint 90 millió forint jut. A terveknek 2019. március 30-ig kell elkészülniük. Közel 270 millió forintból fejlesztik a Késmárk utcai teniszcentrumot: a meglévő pályák felújítása mellett négy új salakos pályát is építenének, amelyeket a későbbiekben, egy újabb projekt részeként mobil tetővel is ellátnának. Emellett klubházat, konditermet, rekreációs helyiséget és tanulószobát is kialakítanak. A tervek elkészítésének határideje 2018. június 30., míg a kivitelezésé 2019. december 31.

Kapcsolódó Cikkek