2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Miskolc

Feketehumor, emberi sorsok, súlyos kérdések

Béres Attila rendezésében mutatta be a miskolci teátrum a Hóhérok című feketekomédiát múlt héten a Kamaraszínházban.

Martin McDonagh ír származású dráma- és forgatókönyvíró, filmrendező, a kortárs angol színpad fenegyereke. Sajátos nyelvezetű feketekomédiáit nagy sikerrel játsszák Magyarországon is; legújabb darabját, a Hóhérokat, 2015-ben mutatták be Londonban. Hazánkban a Miskolci Nemzeti Színház a második teátrum, amely műsorra tűzi.


Varga Zoltán Fry felügyelő, Fandl Ferenc Harry, Simon Zoltán Syd, Rózsa Krisztián Charlie és Harsányi Attila Bill szerepében Martin McDonagh Hóhérok című fekete komédiájában – fotó: MTI

Miskolcon régóta nem volt műsoron kortárs angol darab, ezt a hiányt pótolja most a Hóhérok. A vígjáték egy nagyon súlyos kérdést feszeget: a halálbüntetés kérdését. Az 1960-as évek elején játszódó történet aznap indul, amikor társadalmi nyomásra – az igazságszolgáltatás gyakori tévedései miatt – eltörlik a halálbüntetést Angliában. A három éve íródott Hóhérok londoni bemutatója hatalmas sikert aratott, most pedig futótűzként terjed Európa színházaiban.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.