EUR: 317,99 Ft
CHF: 280,72 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Egyéb Békéscsaba

Féléves programsorozattal készülnek

A napokban ismét ülésezett a Békéscsaba 300 Várostörténeti Emléktestület, amelyet annak idején azzal a céllal hozott létre a közgyűlés, hogy méltóképpen megünnepelhessék a város újratelepítésének 300. évfordulóját.

Ahogyan arról Szarvas Péter polgármester közösségi oldalán beszámolt, a szervezők, résztvevők több témát is megbeszéltek: az emlékév ünnepélyes megnyitójára április 28-án kerül sor, a Békéscsabai Jókai Színházban, amit majd július 7-én és 8-án egy kétnapos „Békéscsaba anno” – Időutazás fesztivál követ a város főterén, ebben Fekete Péter miniszteri biztos, a teátrum korábbi igazgatója lesz a szervezők segítségére. Október végén pedig a felújított evangélikus nagytemplomban a 300 hang című ünnepi hangversenyre várják a helyieket, várhatóan egyben ez lesz a programsorozat zárórendezvénye is. A számtalan egyéb program és a költségvetés megvitatása mellett szó volt még a várostörténeti vetélkedőről, a várostörténeti kiadványokról és az arculati elemekről. Augusztus 20-án, a nagy állami ünnep keretében a Szent István-szobor felavatására is sor kerül.


Emellett a diplomáciai kapcsolatok erősítésére is nagyszerű lehetőséget kínál valamelyik rendezvény. A polgármester szeretné vendégül látni a magyar és a szlovák állami vezetőket, elmélyíteni a baráti viszonyt. Nagyon sokan, főleg civil szervezetek jelezték már, hogy szeretnének valamilyen módon kapcsolódni a programokhoz, ezzel is színesítve az emlékév rendezvényeit.

Kapcsolódó Cikkek