2018. augusztus 15., szerda
Mária

Egyéb Békéscsaba

Féléves programsorozattal készülnek

A napokban ismét ülésezett a Békéscsaba 300 Várostörténeti Emléktestület, amelyet annak idején azzal a céllal hozott létre a közgyűlés, hogy méltóképpen megünnepelhessék a város újratelepítésének 300. évfordulóját.

Ahogyan arról Szarvas Péter polgármester közösségi oldalán beszámolt, a szervezők, résztvevők több témát is megbeszéltek: az emlékév ünnepélyes megnyitójára április 28-án kerül sor, a Békéscsabai Jókai Színházban, amit majd július 7-én és 8-án egy kétnapos „Békéscsaba anno” – Időutazás fesztivál követ a város főterén, ebben Fekete Péter miniszteri biztos, a teátrum korábbi igazgatója lesz a szervezők segítségére. Október végén pedig a felújított evangélikus nagytemplomban a 300 hang című ünnepi hangversenyre várják a helyieket, várhatóan egyben ez lesz a programsorozat zárórendezvénye is. A számtalan egyéb program és a költségvetés megvitatása mellett szó volt még a várostörténeti vetélkedőről, a várostörténeti kiadványokról és az arculati elemekről. Augusztus 20-án, a nagy állami ünnep keretében a Szent István-szobor felavatására is sor kerül.


Emellett a diplomáciai kapcsolatok erősítésére is nagyszerű lehetőséget kínál valamelyik rendezvény. A polgármester szeretné vendégül látni a magyar és a szlovák állami vezetőket, elmélyíteni a baráti viszonyt. Nagyon sokan, főleg civil szervezetek jelezték már, hogy szeretnének valamilyen módon kapcsolódni a programokhoz, ezzel is színesítve az emlékév rendezvényeit.

Kapcsolódó Cikkek

 • In memoriam Matus György

  In memoriam Matus György

  72 éves korában elhunyt Matus György, a Vörösmarty Színház művésze, aki 20 évig volt a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja.

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.