2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb Baja

Felháborító! A liberális ellenzék Soros György oldalán áll

A bevándorlásról és Soros György civil szervezeteiről vitatkoztak a képviselők Baján. A témával kapcsolatban egy előterjesztésről is dönteniük kellett, az ellenzéki liberális képviselők egy része azonban Soros György pártjára állt.

A januári képviselő-testületi ülésen fontos szavazásra került sor. Mint ismeretes: Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke korábban több polgármestert is tanácskozásra hívott, amelynek központi témája Soros György tevékenysége és a milliárdos spekuláns által támogatott civil szervezetek munkája volt. A rendezvényen Fercsák Róbert, Baja város polgármestere is részt vett. A városvezető a január végi képviselő-testületi ülésen be is nyújtott egy előterjesztést azzal a céllal, hogy a városatyák határozott tiltakozásukat fejezhessék ki a Soros-birodalom ténykedései ellen. Az előterjesztésben több más mellett az állt, hogy „a bajaiak maguk döntik el az ügyeiket, és nem szeretik, ha mások döntenek helyettük”, és az, hogy a Soros-terv „valamennyi magyar településre, így Bajára is rendkívül veszélyes, hiszen veszélybe kerülne a mindennapok biztonsága és veszélybe kerülne a település jövője”.


Teket Melinda, Hajdú Miklós és dr. Révfy Zoltán sem szavazott

 

A szavazásnál aztán különös dolog történt. Hosszas vitát követően hárman úgy döntöttek, az ügy és a probléma nem ér annyit, hogy megnyomjanak egyetlen gombot a szavazógépen. Dr. Révfy Zoltán, Hajdú Miklós és Teket Melinda bebizonyította, hogy a bajai emberek biztonsága nem fontos, vagy mondhatnánk úgy is: kevésbé fontos, mint Soros György érdekei. A liberális ellenzék Baján is a bevándorlás és egy tisztességtelen, a vagyonát spekulációkkal összeharácsoló milliárdos oldalán áll! A három képviselő sem igent, sem nemet nem nyomott. Egyszerűen kikapcsolták a szavazógépet. Legalább a véleményüket felvállalhatták volna…

A három képviselő bebizonyította: szerintük a bajai emberek biztonsága nem olyan fontos, mint Soros György érdekei (Fotó: MTI)

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.