EUR: 313,80 Ft
CHF: 276,38 Ft
2019. március 19., kedd
József, Bánk

Egyéb Hódmezővásárhely

Felvonult a bandérium

A hódmezővásárhelyi Gazdanap elmaradhatatlan programja a városon áthaladó lovas felvonulás, azaz a bandérium. A gazdák, mint minden évben, idén is lóháton és szekérrel járták be a település utcáit, ezzel hangolódva az esti bálra.

A menet a Kutasi út, Kálvin János tér, Oldalkosár utca útvonalon haladt végig, a végállomás pedig a Kossuth téren volt.

A menetet Perényi János öreg gazda vezette, mögötte sorakoztak fel a népviseletbe öltözött lovasok és fogatosok.

A lovas bandérium a Gazdanap elmaradhatatlan eleme, amely során hagyományos öltözetben vonulnak végig Hódmezővásárhely utcáin a lovasok és a kocsisok.

Kapcsolódó Cikkek

 • Európai szaktekintélyek körében

  Európai szaktekintélyek körében

  Prof. Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető egyetemi tanárt, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánját március 2-án Salzburgban beiktatták az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia (EASA) tagjai közé.

 • Nem kell rongálni a Mecseket!

  Nem kell rongálni a Mecseket!

  Több százezres kárt tettek a Mecsekben azok a kirándulók, akik az erdei műtárgyakat dobták tűzre, ha épp szalonnázni volt kedvük. Ezt elégelték meg a Biokom emberei és álltak elő egy remek ötlettel.

 • A győzelem lesz a cél a First Fielden

  A győzelem lesz a cél a First Fielden

  Amerikában nem is olyan nagyon régen, a Super Bowl-lal befejeződött az ott oly nagyon népszerű amerikai futball bajnoksága, míg Magyarországon e honban rövidesen elkezdődik a verseny.