EUR: 315,88 Ft
CHF: 281,29 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Belföld

Fidesz: 2010 óta megduplázódott az ápolók átlagkeresete

A Fidesz szerint 2010 óta megduplázódott az ápolók átlagkeresete, és a 2018-as költségvetésben 546 milliárd forinttal többet fordít a kormány egészségügyre, mint a baloldal az általa utoljára benyújtott költségvetésben.

A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte szerdán az MTI-vel, hogy Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, független országgyűlési képviselő azt mondta, egészségügyi vészhelyzet van Magyarországon, a szakdolgozókat meg kell becsülni, bérüket azonnal emelni kell 50 százalékkal, mert “a béremelésnek hazudott alamizsna” 100-200, jó esetben 900 forintos béremelést jelentett a szakdolgozóknál.


A Fidesz erre reagálva közölte: Szabó Tímea hazugságai helyett az igazság az, hogy több lépcsőben 53 százalékkal emelkedett az egészségügyi szakdolgozók bére és 2016 és 2019 között összesen 65 százalékkal nő. Példaként említették, hogy 2010-ben egy 19-21 éves jogviszonnyal rendelkező OKJ-s végzettséggel rendelkező, E7 fizetési osztályba besorolt ápoló átlagkeresete 172 ezer forint volt, ma ez 343 ezer forint. 2010-ben egy 4-6 éves jogviszonnyal rendelkező OKJ-s végzettségű E2 fizetési osztályba sorolt ápoló átlagkeresete 159 ezer forint volt, ma 309 ezer forint.

Hangsúlyozták emellett, hogy nincs olyan egészségügyi szakdolgozó, akinek januárban, vagy a mostani béremeléssel ne nőtt volna a bére. Megjegyezték, hogy a szakorvosok bére az elmúlt két évben 207 ezer forinttal nőtt.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Gigajátszótér épül a Ligetben

  Gigajátszótér épül a Ligetben

  Megkezdődik Magyarország legnagyobb és legkorszerűbb játszóterének kivitelezése a Liget Budapest projekt keretében; az úgynevezett Nagyjátszótér több mint 13 ezer négyzetméteren kap helyet a park dél-keleti részén.

 • Hatalmas siker volt a TeSzedd!

  Hatalmas siker volt a TeSzedd!

  A március 18-24. között tartott idei TeSzedd! önkéntes szemétszedési akció sikere azt mutatja, hogy összefogott az ország egy tisztább környezetért – jelentette ki Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára.

 • Védett tanú azonosíthatta F. Haszant

  Védett tanú azonosíthatta F. Haszant

  Nyugati titkosszolgálatok információi mellett egy külföldi védett tanú vallomása alapján gyanítják a hatóságok, hogy a múlthéten Budapesten elfogott F.

 • Science Park épül Józsefvárosban

  Science Park épül Józsefvárosban

  Történelmi pillanatnak lehetünk tanúi, ugyanis egy Egészségipari-Biotechnológiai Science Park létrehozásáról kötött megállapodást Budapest három nagy egyeteme a VIII.