EUR: 313,80 Ft
CHF: 276,38 Ft
2019. március 19., kedd
József, Bánk

Belföld

Fidesz: A belga kormányfő nyilatkozata jelzi a kötelező kvóta veszélyét

A Fidesz szóvivője szerint a belga miniszterelnök napokban tett nyilatkozata jelzi azt a veszélyt, hogy Brüsszel mindenáron keresztül akarja verni a kötelező kvótát a tagállamokon.

Puskás Imre ezt azzal kapcsolatban mondta szerdán az MTI-nek, hogy Charles Michel belga kormányfő hétvégén arról beszélt: “ultimátumot adtak a szolidaritást elutasító” visegrádi országoknak, s amennyiben június végéig nem sikerül konszenzusra jutni az uniós tagállami kormányokat tömörítő tanácsban, akkor nélkülük, minősített többségi szavazással fogják elfogadni a tervezett reformokat.


A Fidesz szóvivője szerint Brüsszelt egyáltalán nem foglalkoztatja, hogy vannak tagországok, amelyek nem értenek egyet a kötelező kvótával.

Emlékeztetett: a visegrádi országok már sokszor kinyilatkoztatták, hogy kifejezetten elutasítják a kötelező kvótát.


A belga miniszterelnök nyilatkozata viszont azt jelzi, hogy ha kell, Brüsszel a visegrádi országok akarata ellenére is elfogadná a migránsok kötelező betelepítési rendszerét – mondta Puskás Imre.

Szerinte “újra a Soros-terv egy pontjának a megvalósulásáról” van szó. Soros György ugyanis már 2015-ben azt javasolta Brüsszelnek, hogy hozzon létre olyan mechanizmust, amellyel a bevándorlókat felső korlát nélküli kötelező rendszerben osztanák szét az európai uniós országok között – fejtette ki.

A szóvivő hozzátette: Brüsszel a gazdasági migránsok legalizálását tervezi, mindez pedig azt jelenti, hogy az EU meghívót küld több tízmillió migránsnak. Ha ők beérkeznek az EU-ba, az unió pedig elfogadná a kötelező kvótát, akkor felső korlát nélkül osztanák szét ezeket a migránsokat a tagállamokba – mondta.

“Ha ez megtörténne, akkor Magyarország nagyon gyorsan egy bevándorlóországgá válna. Ezért nekünk a kötelező kvótát meg kell akadályoznunk, Magyarországot meg kell védeni, és sajnos az is látszik, hogy ebben a munkában nem számíthatunk az ellenzékre” – jelentette ki a fideszes politikus.

 

Kapcsolódó Cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Hollik: Belülről kell megváltoztatni az uniót

  Hollik: Belülről kell megváltoztatni az uniót

  Az Európai Unió teljesen rossz működése, a bevándorláspárti politikája és elfordulása a keresztény értékektől Magyarország számára kockázatot jelent – mondta Hollik István az ECHO TV Bayer show című műsorában.

 • Nyomozhatnak a jobbikos után

  Nyomozhatnak a jobbikos után

  Felfüggesztette az Országgyűlés Farkas Gergely jobbikos képviselő mentelmi jogát, amiért Farkas 2018-ban még jelöltként 600 ezres kötlségtérítést ajánlott Kiskunhalason az LMP jelöltjének, hogy cserébe Midi Melánia visszalépjen a választástól.

 • A politika nem nélkülözheti az írástudókat

  A politika nem nélkülözheti az írástudókat

  A politika nem nélkülözheti az írástudókat – mondta Balog Zoltán korábbi emberi erőforrás miniszter, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke, a Magyar politikai enciklopédia bemutatóján, hétfőn Budapesten.