EUR: 321,52 Ft
CHF: 282,01 Ft
2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Belföld

Fidesz: A belga kormányfő nyilatkozata jelzi a kötelező kvóta veszélyét

A Fidesz szóvivője szerint a belga miniszterelnök napokban tett nyilatkozata jelzi azt a veszélyt, hogy Brüsszel mindenáron keresztül akarja verni a kötelező kvótát a tagállamokon.

Puskás Imre ezt azzal kapcsolatban mondta szerdán az MTI-nek, hogy Charles Michel belga kormányfő hétvégén arról beszélt: “ultimátumot adtak a szolidaritást elutasító” visegrádi országoknak, s amennyiben június végéig nem sikerül konszenzusra jutni az uniós tagállami kormányokat tömörítő tanácsban, akkor nélkülük, minősített többségi szavazással fogják elfogadni a tervezett reformokat.


A Fidesz szóvivője szerint Brüsszelt egyáltalán nem foglalkoztatja, hogy vannak tagországok, amelyek nem értenek egyet a kötelező kvótával.

Emlékeztetett: a visegrádi országok már sokszor kinyilatkoztatták, hogy kifejezetten elutasítják a kötelező kvótát.


A belga miniszterelnök nyilatkozata viszont azt jelzi, hogy ha kell, Brüsszel a visegrádi országok akarata ellenére is elfogadná a migránsok kötelező betelepítési rendszerét – mondta Puskás Imre.

Szerinte “újra a Soros-terv egy pontjának a megvalósulásáról” van szó. Soros György ugyanis már 2015-ben azt javasolta Brüsszelnek, hogy hozzon létre olyan mechanizmust, amellyel a bevándorlókat felső korlát nélküli kötelező rendszerben osztanák szét az európai uniós országok között – fejtette ki.

A szóvivő hozzátette: Brüsszel a gazdasági migránsok legalizálását tervezi, mindez pedig azt jelenti, hogy az EU meghívót küld több tízmillió migránsnak. Ha ők beérkeznek az EU-ba, az unió pedig elfogadná a kötelező kvótát, akkor felső korlát nélkül osztanák szét ezeket a migránsokat a tagállamokba – mondta.

“Ha ez megtörténne, akkor Magyarország nagyon gyorsan egy bevándorlóországgá válna. Ezért nekünk a kötelező kvótát meg kell akadályoznunk, Magyarországot meg kell védeni, és sajnos az is látszik, hogy ebben a munkában nem számíthatunk az ellenzékre” – jelentette ki a fideszes politikus.

 

Kapcsolódó Cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Gruevszki túl sokat tud Gyurcsányról?!

  Gruevszki túl sokat tud Gyurcsányról?!

  Sokat tudhat Gyurcsány Ferenc balkáni maffiakapcsolatairól, ezért igyekszik feltűnően távoltartania magát és elítélnie Nikola Gruevszki macedón ex-miniszterelenököt a baloldal bukott kormányfője – állítja a Ripost.

 • OLAF-os vádemelésben csúcstartók vagyunk

  OLAF-os vádemelésben csúcstartók vagyunk

  Bár az ellenzék és a baloldali sajtó folyamatosan azt mantrázza, hogy Magyarországon eltusolják a korrupciós ügyeket és a bíróságok is a kormány szekerét tolják, a valóság teljesen más, ugyanis az uniós átlagot meghaladóan emel vádat a magyar ügyészség az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) igazságügyi ajánlásai nyomán.

 • Csak kiszáll, és tudja, hogy verseny van

  Csak kiszáll, és tudja, hogy verseny van

  Overdose utódaként emlegetik a most hároméves Tour to Paris-t. A kiváló versenyló az egy évvel ezelőtti kvalifikációja óta minden versenyt megnyert itthon, amin indult.