EUR: 322,67 Ft
CHF: 282,76 Ft
2018. október 24., szerda
Salamon

Belföld

Fidesz: A béremelések megvédése is a választás tétje

A Fidesz szerint a béremelések megvédése is tétje az áprilisi parlamenti választásnak.

Zsigó Róbert, a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője kedden az MTI-nek úgy fogalmazott: “a választás tétje az is, hogy meg tudjuk-e védeni a béremeléseket, vagy visszatérnek azok, akik már egyszer tönkretették az országot és a gazdaságot”.


Ha az ellenzéken múlna – mondta -, nem lehetnének most béremelések sem, hiszen azoknak feltétele, hogy Magyarország pénzügyileg-gazdaságilag stabil, és növekedési pályára állt.

2010 óta a minimálbér 73 500 forintról 138 ezerre, a szakmunkás minimálbér pedig 89 500-ról 180 500 forintra emelkedett – hívta fel a figyelmet a fideszes politikus, hozzátéve, hogy emellett adócsökkentésekkel is segítik a munkavállalókat és a munkaadókat, ami szintén emeli a fizetéseket.


Szerinte akik most az ellenzéki oldalon “tülekednek”, azok soha nem a magyar emberek és a magyar vállalkozások érdekeit, hanem mindig a külföldi, a multiérdekeket képviselték. Agyonadóztatták a munkavállalókat, megalázóan alacsony béreket fizettek, a közszférában egyhavi fizetést el is vettek, és befagyasztották a béreket, ha pedig visszatérnének, ugyanazt a gazdaságpolitikát folytatnák – mondta Zsigó Róbert.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Nemzetbiztonsági kockázatot jelent az LMP-s

    Nemzetbiztonsági kockázatot jelent az LMP-s

    Azzal, hogy megpróbálta hírbe hozni a miniszterelnököt, Demeter Márta a honvédelmi bizottság alelnöke bizalmas adatokat hozott nyilvánosságra, ezért Németh Szilárd honvédelmi államtitkár felszólította az LMP-t: hívja vissza képviselőjét a bizottságból.

  • Orbán: Európa erejét a nemzetállamok adják

    Orbán: Európa erejét a nemzetállamok adják

    Európa nagyságát, erejét és dicsőségét az egymással egyszerre versenyző és együttműködő nemzetállamok adták – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a budapesti Terror Háza Múzeumnál mondott beszédében az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján.