2020. július 09., csütörtök
Lukrécia

Belföld

Fidesz: Czeglédy visszaél a joggal, szökni akar

Czeglédy Csaba visszaél a joggal és szökni akar – így kommentálta Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón, hogy hírek szerint az előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba jelölteti magát a parlamenti választáson, és a nevében le is adták az ehhez szükséges aláírásokat.

“Így működik a maffiabaloldal: lopnak, csalnak, és azután még a törvényeket kijátszva le is akarnak lépni” – fogalmazott Halász János, aki szerint Czeglédy Csaba – költségvetési csalással gyanúsított szombathelyi önkormányzati képviselő – a jelöltség mögé bújva akar kiszabadulni az előzetesből, így akarja megúszni a börtönt, sőt valószínűleg el akar szökni. A frakciószóvivő ezt felháborítónak nevezte.


Emlékeztetett: a “Czeglédy-bűnszervezet” ellen már 9 milliárd forintos áfacsalás és több száz diák megkárosítása miatt nyomoznak. “Az egymással veszekedő Gyurcsány és az MSZP mégis összezár mögötte, és most úgy akarják megmenteni Czeglédyt és a saját bőrüket, hogy a jelöltséggel védelmet adnának neki” – mondta Halász János, hozzátéve: azon sem csodálkoznának, ha kiderülne, hogy az MSZP és a DK “fű alatt” segített Czeglédynek az aláírásgyűjtésben.

A fideszes politikus kérdésre többször is megerősítette, hogy a Magyar Helsinki Bizottságot “Soros-szervezetnek” tekinti.


Arra a felvetésre pedig, hogy a hírek szerint Vona Gábor Jobbik-elnök keddi sajtótájékoztatóján a Fidelitas egyik belvárosi tagja játszotta le felvételről egy müezzin imára hívó szavát, a Fidesz-frakció szóvivője azt felelte: azok után, hogy Vona Gábor korábban arról beszélt, szerinte az utolsó mentsvárunk az iszlám, nem csodálkozik azon, hogy ahol a Jobbik elnöke megjelenik, ott esetleg müezzinéneket lehet hallani.

Gyurcsány tette tönkre az egészségügyet

Gyurcsány Ferenc tönkretette az egészségügyet, a Fidesz-KDNP pótolja az elvett pénzt – írta közleményében a Fidesz Gréczy Zsoltnak, a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivőjének szerdai sajtótájékoztatójára reagálva.

Gyurcsány Ferenc 600 milliárdot vett el az egészségügytől és egyhavi bért az egészségügyi dolgozóktól. Bezárta, összevonta, eladósította és leépítette a kórházakat – írta a kormánypárt közleményében a DK elnökének 2010 előtti miniszterelnöki tevékenységére célozva.

A közlemény szerint a betegekkel vizitdíjat és kórházi napidíjat akart fizettetni Gyurcsány Ferenc. A balliberális kormányok az egészségügyön is csak üzletelni akartak, és ezzel csaknem az összeomlás szélére sodorták a betegellátást, ugyanakkor a Fidesz-KDNP 2010 óta pótolja az egészségügytől elvett pénzeket.

“Emeljük az ápolók, az orvosok bérét, országszerte fejlesztjük a kórházakat, rendelőintézeteket, a mentőállomásokat és teljesen hazai önerőből elindítottuk Budapest történetének legnagyobb kórházfejlesztését” – áll a Fidesz közleményében.

A DK szerdai sajtótájékoztatóján Gréczy Zsolt arról beszélt, hogy kormányra kerülve felszámolnák az “egészségügyi krízishelyzetet”.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek