2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Belföld

Fidesz: Czeglédy visszaél a joggal, szökni akar

Czeglédy Csaba visszaél a joggal és szökni akar – így kommentálta Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón, hogy hírek szerint az előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba jelölteti magát a parlamenti választáson, és a nevében le is adták az ehhez szükséges aláírásokat.

“Így működik a maffiabaloldal: lopnak, csalnak, és azután még a törvényeket kijátszva le is akarnak lépni” – fogalmazott Halász János, aki szerint Czeglédy Csaba – költségvetési csalással gyanúsított szombathelyi önkormányzati képviselő – a jelöltség mögé bújva akar kiszabadulni az előzetesből, így akarja megúszni a börtönt, sőt valószínűleg el akar szökni. A frakciószóvivő ezt felháborítónak nevezte.


Emlékeztetett: a “Czeglédy-bűnszervezet” ellen már 9 milliárd forintos áfacsalás és több száz diák megkárosítása miatt nyomoznak. “Az egymással veszekedő Gyurcsány és az MSZP mégis összezár mögötte, és most úgy akarják megmenteni Czeglédyt és a saját bőrüket, hogy a jelöltséggel védelmet adnának neki” – mondta Halász János, hozzátéve: azon sem csodálkoznának, ha kiderülne, hogy az MSZP és a DK “fű alatt” segített Czeglédynek az aláírásgyűjtésben.

A fideszes politikus kérdésre többször is megerősítette, hogy a Magyar Helsinki Bizottságot “Soros-szervezetnek” tekinti.


Arra a felvetésre pedig, hogy a hírek szerint Vona Gábor Jobbik-elnök keddi sajtótájékoztatóján a Fidelitas egyik belvárosi tagja játszotta le felvételről egy müezzin imára hívó szavát, a Fidesz-frakció szóvivője azt felelte: azok után, hogy Vona Gábor korábban arról beszélt, szerinte az utolsó mentsvárunk az iszlám, nem csodálkozik azon, hogy ahol a Jobbik elnöke megjelenik, ott esetleg müezzinéneket lehet hallani.

Gyurcsány tette tönkre az egészségügyet

Gyurcsány Ferenc tönkretette az egészségügyet, a Fidesz-KDNP pótolja az elvett pénzt – írta közleményében a Fidesz Gréczy Zsoltnak, a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivőjének szerdai sajtótájékoztatójára reagálva.

Gyurcsány Ferenc 600 milliárdot vett el az egészségügytől és egyhavi bért az egészségügyi dolgozóktól. Bezárta, összevonta, eladósította és leépítette a kórházakat – írta a kormánypárt közleményében a DK elnökének 2010 előtti miniszterelnöki tevékenységére célozva.

A közlemény szerint a betegekkel vizitdíjat és kórházi napidíjat akart fizettetni Gyurcsány Ferenc. A balliberális kormányok az egészségügyön is csak üzletelni akartak, és ezzel csaknem az összeomlás szélére sodorták a betegellátást, ugyanakkor a Fidesz-KDNP 2010 óta pótolja az egészségügytől elvett pénzeket.

“Emeljük az ápolók, az orvosok bérét, országszerte fejlesztjük a kórházakat, rendelőintézeteket, a mentőállomásokat és teljesen hazai önerőből elindítottuk Budapest történetének legnagyobb kórházfejlesztését” – áll a Fidesz közleményében.

A DK szerdai sajtótájékoztatóján Gréczy Zsolt arról beszélt, hogy kormányra kerülve felszámolnák az “egészségügyi krízishelyzetet”.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Minden eszköz a rendelkezésre áll az ünnep biztonságos megrendezéséhez

  Minden eszköz a rendelkezésre áll az ünnep biztonságos megrendezéséhez

  Minden eszköz, képesség és tudás a rendelkezésre áll az államalapítás ünnepének biztonságos, mindenki megelégedésére történő megrendezéséhez kedden Budapesten – közölte Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár hétfőn Sopronban sajtótájékoztatón.

 • E-autós országjárás a Mobilitivel

  E-autós országjárás a Mobilitivel

  Pár éve még komoly szervezést igényelt, ha valaki elektromos autóval akarta körbejárni az országot, sőt, lehet, hogy nem is sikerült volna. Ma már azonban bátran, szinte kompromisszumok nélkül elindulhatunk elektromos autóval akár Debrecenből Szombathelyre, hiszen az NKM Mobilitás Kft.

 • Orbán Viktor: Auf Wiedersehen

  Orbán Viktor: Auf Wiedersehen

  Orbán Viktor újabb bejegyzést tett közzé közösségi oldalán. Mint ismert, a Páneurópai Piknik 30. évfordulója alkalmából sajtótájékoztatót tartott Orbán Viktor és Angela Merkel, miután Sopronban ökumenikus istentisztelettel emlékeztek meg az eseményről.