2018. október 16., kedd
Gál

Belföld

Fidesz: Karácsony Gergely ahhoz a párthoz adta arcát, amelyik semmire sem becsülte az egészségügyi dolgozókat

A Fidesz szerint Karácsony Gergely ahhoz a szocialista párthoz adta az arcát, amely kormányzása alatt mindig csak elvett az egészségügytől és semmire sem becsülte az egészségügyi dolgozókat, felháborítóan alacsony fizetésért dolgoztatta őket és elvett tőlük egyhavi bért.

A nagyobbik kormánypárt hétfőn így reagált az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjének nyilatkozatára, amelyben Karácsony Gergely ötvenszázalékos béremelést ígért az orvosoknak és az ápolóknak a szövetség kormányra kerülése esetére.


A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében rámutatott: megbecsülik az egészségügyi dolgozókat, a szakorvosok bére az elmúlt két évben 207 ezer forinttal, az ápolók illetménye 2016 és 2019 között összesen 65 százalékkal emelkedik. Egy 4-6 éves jogviszonnyal rendelkező ápoló átlagkeresete 2010-ben 159 ezer forint volt, ami az idei béremeléssel együtt mostanra 309 ezer forintra emelkedett, jövőre pedig várhatóan 334 ezer forint lesz – sorolta a nagyobbik kormánypárt, hozzátéve, hogy az orvostanhallgatókat és ápolótanulókat ösztöndíjakkal segítik.

Kapcsolódó Cikkek