EUR: 311,52 Ft
CHF: 266,04 Ft
2018. március 21., szerda
Benedek

Belföld

Fidesz: Karácsony Gergely ahhoz a párthoz adta arcát, amelyik semmire sem becsülte az egészségügyi dolgozókat

A Fidesz szerint Karácsony Gergely ahhoz a szocialista párthoz adta az arcát, amely kormányzása alatt mindig csak elvett az egészségügytől és semmire sem becsülte az egészségügyi dolgozókat, felháborítóan alacsony fizetésért dolgoztatta őket és elvett tőlük egyhavi bért.

A nagyobbik kormánypárt hétfőn így reagált az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjének nyilatkozatára, amelyben Karácsony Gergely ötvenszázalékos béremelést ígért az orvosoknak és az ápolóknak a szövetség kormányra kerülése esetére.


A Fidesz az MTI-hez eljuttatott közleményében rámutatott: megbecsülik az egészségügyi dolgozókat, a szakorvosok bére az elmúlt két évben 207 ezer forinttal, az ápolók illetménye 2016 és 2019 között összesen 65 százalékkal emelkedik. Egy 4-6 éves jogviszonnyal rendelkező ápoló átlagkeresete 2010-ben 159 ezer forint volt, ami az idei béremeléssel együtt mostanra 309 ezer forintra emelkedett, jövőre pedig várhatóan 334 ezer forint lesz – sorolta a nagyobbik kormánypárt, hozzátéve, hogy az orvostanhallgatókat és ápolótanulókat ösztöndíjakkal segítik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egymásnak szólogat be az ellenzék

  Egymásnak szólogat be az ellenzék

  Sokat elmond a kormányváltásért kiáltó ellenzéki pártokról, hogy látszólag együttműködésről tárgyalnak, valójában egymásnak szólnak be. Vonáék beintettek az LMP-nek egy sztrádabüfében, Gyurcsányék ugyanezt tették a Jobbikkal már jó előre, Szél Bernadett a szocialisták árnyékpolitikáját hibáztatta, neki pedig a 4-es metró császára, Demszky Gábor szólt be a partvonalon túlról.

 • Lekurvázzák az ápolónőket a migránsok

  Lekurvázzák az ápolónőket a migránsok

  Döbbenetes történtet látott napvilágot a napokban a németországi Bielefeld városából. A Nueue Westfalishe című lap szerint a helyi kórházakban úgy bánnal a migránsok az ott dolgozókkal, mint a kutyákkal, ezért egyes intézményekben önvédelmet tanítanak, másokban biztonsági szolgálat vigyáz az emberekre.

 • Jogerős Czeglédy előzetes letartóztatása

  Jogerős Czeglédy előzetes letartóztatása

  A Szegedi Törvényszék jogerősen helybenhagyta Czeglédy Csaba előzetes letartóztatásának az elrendelését. A Csongrád Megyei Főügyészség határozottan visszautasítja a gyanúsított és védői az ügyészségi eljárást törvénysértőnek és a jogállamiságot megcsúfolónak minősítő nyilatkozatait.