2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Szekszárd

Figyeljük a telefonos csalókat!

A Szekszárdi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el csalás vétség elkövetésének gyanúja miatt. Egy szekszárdi férfit ejtett tévedésbe ismeretlen tettes 2018. február 3-án este. A telefonáló közölte a sértettel, hogy egy sorsoláson nyert 50 ezer forintot, de azt csak úgy kaphatja meg, ha a különböző utasításait követi. A férfi a hívó útmutatása alapján egy telefonszámra feltöltött 15 ezer forintot. Később tudatosult a sértettben, hogy csalás áldozatává vált – áll a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

A rendőrség munkatársai felhívják a lakosság figyelmét arra, hogy nincs a telekommunikációs szolgáltatóknál olyan nyereményakció, amelynek során telefonszámokat sorsolnak ki, majd a kisorsolt személy a nyereményét készpénz befizetése vagy telefonos feltöltés ellenében kaphatja meg. A szolgáltatók a promóciós tevékenységükről az internetes weboldalaikon részletesen tájékoztatják az ügyfeleket. Ha olyan hívást kapnak, amelynek során a hívó önmagát egy szolgáltató munkatársának adja ki, majd közli, hogy a hívott egy nyereménysorsoláson pénzt nyert, akkor a telefonáló nagy valószínűséggel csaló, és szándéka a hívott tévedésbe ejtése, valamint pénzének megszerzése. Az ilyen elkövetők általában megnyerően, meggyőzően érvelnek, stílusuk nagyban hasonlít a szolgáltatók diszpécsereinek stílusához. Minden esetben gondolják át, hogy mit tesznek, ne töltsenek fel összegeket a megadott telefonszámokra, ne fizessenek a hívónak. Ne adják meg saját bankszámlájuk, bankkártyájuk azonosítóit. Hívják fel a szolgáltató központi számát és kérjenek bővebb tájékoztatást. A szolgáltatók munkatársai mindig lehetőséget biztosítanak a kapcsolatfelvételre és megadják az elérhetőségüket, amelyet a központi ügyfélszolgálaton keresztül ellenőrizhetnek. Amennyiben gyanús hívást fogadnak, jegyezzék fel annak időpontját, esetleg a hívó telefonszámát, majd azonnal tegyenek bejelentést a rendőrség 112-es telefonszámán.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.