2018. augusztus 15., szerda
Mária

Egyéb Szekszárd

Figyeljük a telefonos csalókat!

A Szekszárdi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el csalás vétség elkövetésének gyanúja miatt. Egy szekszárdi férfit ejtett tévedésbe ismeretlen tettes 2018. február 3-án este. A telefonáló közölte a sértettel, hogy egy sorsoláson nyert 50 ezer forintot, de azt csak úgy kaphatja meg, ha a különböző utasításait követi. A férfi a hívó útmutatása alapján egy telefonszámra feltöltött 15 ezer forintot. Később tudatosult a sértettben, hogy csalás áldozatává vált – áll a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

A rendőrség munkatársai felhívják a lakosság figyelmét arra, hogy nincs a telekommunikációs szolgáltatóknál olyan nyereményakció, amelynek során telefonszámokat sorsolnak ki, majd a kisorsolt személy a nyereményét készpénz befizetése vagy telefonos feltöltés ellenében kaphatja meg. A szolgáltatók a promóciós tevékenységükről az internetes weboldalaikon részletesen tájékoztatják az ügyfeleket. Ha olyan hívást kapnak, amelynek során a hívó önmagát egy szolgáltató munkatársának adja ki, majd közli, hogy a hívott egy nyereménysorsoláson pénzt nyert, akkor a telefonáló nagy valószínűséggel csaló, és szándéka a hívott tévedésbe ejtése, valamint pénzének megszerzése. Az ilyen elkövetők általában megnyerően, meggyőzően érvelnek, stílusuk nagyban hasonlít a szolgáltatók diszpécsereinek stílusához. Minden esetben gondolják át, hogy mit tesznek, ne töltsenek fel összegeket a megadott telefonszámokra, ne fizessenek a hívónak. Ne adják meg saját bankszámlájuk, bankkártyájuk azonosítóit. Hívják fel a szolgáltató központi számát és kérjenek bővebb tájékoztatást. A szolgáltatók munkatársai mindig lehetőséget biztosítanak a kapcsolatfelvételre és megadják az elérhetőségüket, amelyet a központi ügyfélszolgálaton keresztül ellenőrizhetnek. Amennyiben gyanús hívást fogadnak, jegyezzék fel annak időpontját, esetleg a hívó telefonszámát, majd azonnal tegyenek bejelentést a rendőrség 112-es telefonszámán.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • In memoriam Matus György

  In memoriam Matus György

  72 éves korában elhunyt Matus György, a Vörösmarty Színház művésze, aki 20 évig volt a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja.

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.