EUR: 321,17 Ft
CHF: 284,66 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

PR

Fucsovics legmerészebb álmai is megvalósulnak

Ha így megy tovább, Fucsovics Márton legmerészebb álmai is megvalósulnak. A top–100, a győztes meccs Grand Slam-tornán, mérkőzés Roger Federerrel már kipipálva. Jöhet a többi valóra váltása.

Lehet, hogy néhány éve még maga sem hitte volna, mekkorát fordul vele a világ 2018-ban. Tavaly a világranglista 159. helyéről vágott neki a szezonnak, idén a 62. helyen áll. Tényleg csak álmodni lehet hasonló jó évkezdetet, és azok után, hogy Canberrában döntőbe jutott, majd Melbourne-ben, az Australian Openen a zsúfolásig megtelt Rod Laver arénában a 16 között játszhatott Roger Federer ellen, nyilván Ausztrália lett a kedvenc országa. Januárban pedig még az is a képernyők előtt ragadt, aki Björn Borg óta nem nézte a teniszt. Mindennél többet mond Fucsovics melbourne-i sikeréről, hogy Federer a pályán, majd az öltözőben is gratulált neki.


– Én is meggyőződhettem róla, hogy Federer más dimenziót képvisel, eddig is tudtam, miért ő a világ legjobbja, de a személyes élmény még jobban megerősített ebben. Az ember tehetetlennek, elveszettnek érzi magát, ha Federer ellen játszik – nyilatkozta később Marci, akinek John McEnroe és Novak Djokovic is kifejezte jókívánságait. – Az első melbourne-i győzelmem után levetkőztem a gátlásaimat, és élvezettel teniszeztem.

Mint minden sporthoz, a teniszhez is kell a szerencse. Ha másért nem, azért, hogy egy fontos pillanatban a labda érje, vagy éppen ne érje a vonalat. Bár a legnagyobb szerencsével sem lehet helyettesíteni a munkát.


– Fontos, persze hogy fontos a szerencse – mondta a témával kapcsolatban Marci. – A nehéz pillanatokon átsegíthet, ennek ellenére nem tartok nyúllábat a zsebemben és pályára lépés előtt sem simogatok patkót. Nincs megszokott rituálém, csak megpróbálom a maximumot kihozni magamból. Bezzeg Rafa Nadalnak vannak megrögzött szokásai, mondhatni babonái. Például az üdítőspalackjait mindig meghatározott sorrendben helyezi el, és a szervák előtti váll-, fül- és orrsimogatása szintén közismert. Engem csak a jó játék dob fel.

A legjobb harminc közé kerülhet

A  budapesti challenger-viadalon járt egykori ranglista-4. svéd teniszező, Robin Söderling szerint Fucsovics a legjobb harminc közé kerülhet a világranglistán, ha elkerülik a komoly sérülések. A betegsége miatt visszavonult játékos éppen 2010-ben volt pályafutása csúcsán, amikor a magyar játékos juniorbajnok lett Wimbledonban.
– Nem játszottam Fucsoviccsal, de emlékszem, mindenki róla beszélt, olyan tehetséges volt. Jó érzés látni, hogy kezd kijönni belőle az, ami korábban is benne volt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Cooky: Hiszek a számmisztikában

    Cooky: Hiszek a számmisztikában

    Cooky hiszi, hogy egész életét végigkíséri a szerencse, ezért is olyan jókedvű és vidám személyiség. Hisz a számisztikában, a négyes a szerencseszáma.

  • Papír helyett eRecept

    Papír helyett eRecept

    2017. november 1-jétől működik az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT). Az egészségügyi intézmények ide töltik fel a betegek ellátása során keletkező összes dokumentumot.