EUR: 336,31 Ft
CHF: 313,69 Ft
2020. január 25., szombat
Pál

Extra

Gázolója szemébe nézhet Rékasi

Több mint két évvel súlyos balesete után Rékasi Károly szerdán a bíróságon találkozhat azzal a férfival, aki elgázolta. A színész élete a baleset után örökre megváltozott: hosszú ideig kórházban feküdt, többször műtötték és egyik lába 4 centivel rövidebb lett.

Szerdán kezdődik Rékasi Károlynak és annak a 67 éves férfinak a tárgyalása, akivel több mint két évvel ezelőtt súlyos balesetük volt. Az autóst, akivel a színész a motorjával ütközött, maradandó fogyatékosságot okozó közúti baleset gondatlan okozásával vádolják. A törvény szerinti büntetési tétel ilyen esetben három év szabadságvesztés, a gyakorlatban azonban jellemzően pénzbüntetést vagy felfüggesztett szabadságvesztést alkalmaznak. A vádemelés előtt a rendőrség két évig nyomozott, mert több szakértő bevonására is szükség volt. Mint ismert, 2015. június 30-án 12 óra 35 perc körül egy szürke személygépkocsi a Háros és a Gyöngyszem utca kereszteződésében balra kanyarodáskor ütközött össze Rékasival, aki épp arra ment motorjával. A színész a baleset után többek között fejsérülést, boka-, medence- és combcsonttörést szenvedett. Hosszú ideig kórházban feküdt, egyik lába 4 centivel rövidebb lett. Teljesen megváltozott az élete, erről korábban a Lokál Extrának mesélt.
– Ha visszamehetnék időben a baleset időpontjára, azt szeretném, hogy ne előttem akarjon balra kanyarodni. Csak ennyi. Annyira jó életem volt! Piszkosul jól éreztem magam, ebbe kanyarodott bele ez az ember. (…) Azt hiszem, ez a jókedv, ami a nehézségek ellenére bennem van, abból fakad, ahogy már az életről gondolkodom. Az eddigi kilenc műtét teremtett alkalmat arra, hogy az ember átgondolja az életét. Olvasni egy évig nem tudtam az állandó fájdalom miatt, ami minden gondolatomat lekötötte. Töprengtem, tépelődtem. Hetente többször járok rehabilitációs gyógytornára és konditeremben erősítem a huszonegy hónap alatt elsorvadt izmaimat. Nem azért járok edzeni, hogy jobban nézzek ki, azért csinálom, hogy újra teljes erőmmel tudjak dolgozni. – mondta akkor Rékasi, akinek óriási erőt adott, hogy párja, Pikali Gerda végig kitartott mellette és támogatta. Bár a múlt év végén felröppentek olyan pletykák, hogy a pár se veled, se nélküled kapcsolatban él, sőt nincsenek is már együtt, ezt egyikük sem erősítette meg. Persze minden kapcsolatban vannak hullámvölgyek és nehézségek. Pikali a Lokál Extrának vallotta be korábban, hogy iszonyatosan megterhelő időszakon vannak túl.
– Nehéz volt mindkettőnknek ez a két év, sokat kellett küzdenünk. Én minden karácsonykor türelmet kértem a Jóistentől, voltak pillanatok, amikor szükség is volt rá. A szerelmünk viszont erősebb volt mindennél, és sikeresen átvészeltük ezt a hosszú és nehéz időszakot. Mindig is éreztem, hogy ő az, akit kerestem, igazi gentleman, ez manapság már sajnos kihalóban van.


Rékasi Károly
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Rékasi Károly  és Pikali Gerda (Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek