EUR: 317,55 Ft
CHF: 279,79 Ft
2019. február 22., péntek
Gerzson

Extra

Gryllus Dorka kis híján lelkész lett

Menthetetlenül beleszeretett a színészetbe, de kezdetben lelkész szeretett volna lenni. Nemrég ünnepelte 45. születésnapját, és gyönyörűbb, mint valaha. Nem okoz gondot számára az sem, ha meztelenül kell szerepelnie legújabb filmjében – a Lokál Extra Gryllus Dorkával beszélgetett.

Gryllus Dorka
/Fotó: Mészáros Diána

– Kritikus vagyok magammal szemben, de tudni kell, hogy nagyon szerettem ezt a projektet  kezdte Gryllus Dorka, amikor A hentes, a kurva és a félszemű című film főszerepéről kérdeztük. Ő alakítja a kiszolgáltatott örömlányt, aki sodródik az eseményekkel, és egy tisztességtelen ajánlat miatt nehéz helyzetbe kerül. A színésznőnek nem okozott gondot a szerep, még az intim jelenetek sem.


 Tudtam, hogy jó kezekben vagyok, Szász János nagyszerű rendező, és abban is biztos voltam, hogy Máthé Tibor, a film operatőre, akivel első filmemet, Az érzékek iskoláját is forgattam, csodálatos képeket csinál.  Szerettem ennek a filmnek a világát, és nagyon remélem, hogy a nézőknek is legalább annyira tetszik, mint nekem – mondta Dorka, aki nemrég ünnepelte 45. születésnapját, és nem kérdés, hogy bomba formában van. A Lokál Extrának elárulta, hogy mi a titka.
– Vizet kell inni és aludni kell – mondta nevetve – Mindennap eldöntöm, hogy sportolni is fogok. Most az Anna Kareninát próbáljuk a Trojka Színházi Társulással, amit márciusban láthat majd a közönség a Kugel Art Szalonban. Nagyon élvezem a színházi munkát. Megbeszéltük a rendezővel, Soós Attilával, hogy elkezdünk tréningezni.  Mert őszintén szólva amióta megszületett a kisfiam, valahogy nem fért bele az életembe az edzés. Amikor dönteni kell, hogy egy óra a futópadon, vagy vele vagyok, mindig az utóbbit választom. Most már azonban ez volt az új évi fogadalmam is, mert én is érzem, hogy muszáj lesz mozogni – tette hozzá a színésznő, aki minden szabadidejét párjával, Simon Kornél színésszel és ötéves kisfiukkal, Somával tölti. Korábban évekig Németországban, Berlinben élt. Ma is dolgozik kint, de már Budapesten van a központ, és csak meghatározott munkák miatt utazik, mert a család Magyarországhoz köti.

– Korábban – a kapcsolatunk elején – szerettem volna, hogy Kornéllal Németországban éljünk. Ki is jött, de mondta, hogy neki ez nem lesz opció. Rengeteget dolgozik itthon, így nem volt realitása annak, hogy kiköltözzünk. Nem volt konkrét döntés, sokáig éltünk távkapcsolatban, csak szép lassan így alakult, hogy sokkal többet voltunk itthon. Ráadásul a kisfiunk is ide jár német nyelvű oviba, szeptembertől pedig iskolás lesz. Úgy tervezzük, hogy német nyelvű általános iskolát választunk neki. Soma fantáziája határtalan, folyamatosan mesél, és imádja a könyveket. Forgatja őket annak ellenére, hogy még nem is tud olvasni. És hogy színész lesz-e? Ez nehéz kérdés, mert nem véletlen, hogy nem igazán tudunk olyan színészről, akinek az édesanyja lett volna színésznő. Valahogy a lányok hamarabb választják ezt a pályát. Elég csak Szirtes Ágira, Haumann Petrára vagy Básti Julira gondolni  mosolygott a színésznő, akiről nehéz elképzelni, hogy nem mindig vágyott a színpadra és a filmvászonra.
– Kezdetben lelkész szerettem volna lenni! Jártam is az evangélikus teológia levelező szakára egy évet, de aztán jött a színészet, és azonnali szerelem lett. Ezt az utat választottam, és egyáltalán nem bántam meg.


Második házasságára készül

Dorka egyszer már volt házas, első férje Geszti Péter volt. Kornéllal még nem házasodtak össze, de folyamatosan tervezik. Erről a színésznő a Best magazinnak mesélt. És hogy mikor lesz a nagy nap?

 Nem tudom megmondani, hogy mikor. Egyszer, egy adott pillanatban. (…) Nem árulok el óriási titkot, az egész családom várja már a nagy eseményt. De tényleg csak olyan dolgok állnak az esküvőnk útjába, mint a szervezés, az egyeztetés és egy időpont, ami mindenkinek jó lenne.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Hugh Jackman Guinness-világrekorder

  Hugh Jackman Guinness-világrekorder

  Az ausztrál színész először 2000-ben tűnt fel Farkas szerepében az X-Men – A kívülállók című moziban, ami annyit tesz, hogy Hugh Jackman 16 éven keresztül bújt sikeresen Rozsomák bőrébe a 2017-es Logan című filmmel bezárólag.

 • Curtist elhagyta menyasszonya a drog miatt

  Curtist elhagyta menyasszonya a drog miatt

  Curtis tegnap bepótolta az elmaradt interjúját Balázséknál. A rapper elárulta: miután barátai után menyasszonya, Kriszti is elhagyta, rájött, muszáj leszoknia.

 • Nyugtatózza magát Khloe

  Nyugtatózza magát Khloe

  Khloe Kardashiant annyira megviselte, hogy kislánya édesapja Tristan Thompson megcsalta őt húga, Kylie legjobb barátnőjével Jordyn Woods-al, hogy pánikrohamot és sokkot kapott.