EUR: 316,44 Ft
CHF: 281,79 Ft
2019. március 25., hétfő
Irén, Írisz

Belföld

Gulyás: A választás tétje a polgári Magyarország

Az április 8-i országgyűlési választás tétje a “polgári Magyarország”, amely egyszerre jelenti a békés fejlődés és építkezés folytatását, valamint az európai bevándorlási válság közepette a biztonság fenntartását – emelte ki a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője a Magyar Időknek nyilatkozva.

A lap szombati számában megjelent interjúban Gulyás Gergely kitért arra: az ENSZ migrációs csomagja és a belga miniszterelnök felső korlát nélküli kvóták elfogadását megparancsoló ultimátuma azt mutatja: az idei év első fél évében sok a következő évtizedek szempontjából mindannyiunk számára kulcsfontosságú dolgok dőlhetnek el. Így a kormánynak és a kormánypártoknak a kampányidőszak alatt elengedhetetlen feladata a magyar nemzeti érdek érvényesítése. A “Stop Soros” törvénycsomag egyhangú frakciótámogatása is ennek köszönhető – fejtette ki a kormánypárti politikus, aki szerint a nemzetközi színtéren folytatott harc tétje az ország szuverenitása.


A választók április 8-án a kormány migrációs politikájáról is döntenek – emelte ki Gulyás Gergely, aki szerint ha az ellenzék, “a szélsőbaltól a szélsőjobbig terjedő számtalan kisebb és közepes párt valamilyen furcsa és perverz koalíciója” szerezne többséget, akkor a biztonsági zóna, a határvédelmi kerítés semmivé fog foszlani. Ha a választás eredményeként azok térnének vissza, akik 2002 után “nyolc év alatt egyszer már porig rombolták a rendszerváltozás utáni évtized eredményeit”, akkor a történelem ismételheti önmagát – vélekedett Gulyás Gergely, hozzáfűzve: “azzal a különbséggel, hogy a balliberális oldal ma politikailag, személyi összetételében és morálisan is még rosszabb állapotban van, mint akkor volt”.

Gulyás Gergely kitért arra is, hogy a Fidesz választóinak jelentős részé­ben elevenen él 2002 áprilisának emléke. Mint mondta: mindig mindenkit emlékeztet arra, hogy egyszer már vesztettek el úgy választást, hogy a közvélemény-kutatásokat megnyerték, ezért “sem elbizakodottságra, sem győzelmi hangulatra nincs ok”.


A Fidesz frakcióvezetője elmondta: képviselőjelöltjeik nagy része “harcedzett politikus”. A körzetek nyolcvan százalékában a korábbi győztesek indulnak, a 106 egyéni induló között mindössze 22 új jelölt van.

A Fidesz-KDNP országos listáját a február 26-i országos választmány hagyja majd jóvá – közölte.

Orbán Viktor kormányfő vasárnap, a Várkert Bazárban tartandó évértékelőjére azt mondta: az előző év értékelésén túl, jövőbe tekintést is felvázol majd a miniszterelnök. Gulyás Gergely kiemelte: jövőre vonatkozó elképzeléseik hitelességét az elmúlt évek kormányzati teljesítménye garantálja.

Egy kormánypárt esetén a leghitelesebb ajánlat a választók felé maga az elvégzett kormányzati munka – hangsúlyozta a fideszes politikus, de hozzátette: a következő másfél hónapban számtalan egyértelmű vállalásuk is lesz a következő négy évre.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Terroristát fogtak Budapesten

    Terroristát fogtak Budapesten

    A Fővárosi Nyomozó Ügyészség és a Terrorelhárítási Központ (TEK) közös akciójának eredményeként Magyarországon fogták el az Iszlám Állam nevű terrorszervezet egyik magas rangú vezetőjét.

  • Budapestre érkezik a Vastrón

    Budapestre érkezik a Vastrón

    Az HBO világméretű #ForTheThrone kampánya folytatódik és ezúttal a Trónok harca ismertségét egy jó ügy érdekében használja fel.