EUR: 321,86 Ft
CHF: 281,07 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Belföld

Gulyás: Az ajánlások azt mutatják, hogy erős a kormánypártok támogatottsága

A Fidesz-KDNP képviselőjelöltjei által összegyűjtött ajánlások nagy száma azt mutatja, hogy nemcsak a közvélemény-kutatások szerint, hanem a valóságban is erős a kormánypártok támogatottsága – jelentette ki Gulyás Gergely, a főváros 3-as számú választókerületének kormánypárti képviselőjelöltje, amikor leadta a jelöltté váláshoz szükséges számú ajánlást, kedden Budapesten.

A Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője hangsúlyozta: van ahol a szükséges ötszázzal szemben 6-8 ezer ajánlást is összegyűjtenek a párt jelöltjei.


Ezért arra számítanak, hogy a keddi napon valamennyi jelöltjük leadja a szükséges számú ajánlást az illetékes választási irodáknál – tette hozzá.

Gulyás Gergely 1800 ajánlást gyűjtött össze.


Arra az újságírói kérdésre válaszolva, miszerint elképzelhetőnek tartja-e, hogy az előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba elhagyja az országot, amennyiben összegyűjti a képviselő-jelöltté válásához szükséges számú ajánlást és ezzel mentelmi jogot szerez, azt mondta: hogyha valaki csak mentelmi jogot akar szerezni a jelöltté válás által, az visszaélés az intézménnyel. Ebben az esetben a Nemzeti Választási Bizottság dönthet a mentelmi jog felfüggesztéséről.

“A mentelmi jog nem arra való, hogy súlyos korrupciós bűncselekményekben érintett volt szocialista és DK-s politikusok ezzel szabaduljanak” – fogalmazott. (Az MSZP és a DK jogi képviseletét ügyvédként korábban többször ellátó, csalással vádolt szombathelyi önkormányzati képviselő előzetes letartóztatásban van. Ugyanakkor bejelentette, hogy indul a választáson.)

Szintén kérdésre válaszolva Gulyás Gergely azt mondta: ijesztőnek tartják azt a brüsszeli javaslatot, ami tízezer migráns befogadására kötelezné Magyarországot.

Az látható, hogy Brüsszel továbbra sem tett le a betelepítési kvótáról – tette hozzá.

Az az álláspontjuk, hogy a migráció kérdése tagállami hatáskör és legfeljebb valamennyi tagállam támogatásával lehet ezzel összefüggő döntéseket hozni, minősített többséggel semmiképpen.

Magyarország minden erre irányuló kezdeményezést meg fog vétózni – mondta Gulyás Gergely.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Gránátot találtak Lánchídnál!

  Gránátot találtak Lánchídnál!

  Aknagránát került elő a fővárosban, a Lánchíd pesti hídfőjénél szerda délután; a tűzszerészek a robbanótestet elszállították – közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel.

 • Országos közlekedésbiztonsági kampány: “Látni és látszani”

  Országos közlekedésbiztonsági kampány: “Látni és látszani”

  A látás és a láthatóság fontosságára figyelmeztető országos közlekedésbiztonsági kampány indult szerdán; a részt vevő gépjárművezetők térítésmentesen vizsgáltathatják át autójuk világító berendezéseit, gumiabroncsait és ellenőriztethetik a látásukat.

 • Orbán: Harcban állunk, de jól állunk

  Orbán: Harcban állunk, de jól állunk

  “Harcban állunk, de jól állunk” – fogalmazott a miniszterelnök Brüsszelben, az Európai Néppárt csúcstalálkozójára érkezve újságíróknak a migráció és a határvédelemmel kapcsolatos kérdésre.