EUR: 314,27 Ft
CHF: 276,47 Ft
2019. március 18., hétfő
Sándor, Ede

Belföld

Gulyás Gergely: A Jobbikot kizárólag a hatalom megszerzése vezérli

Karácsony Gergelynek a rendszeres Unicum-fogyasztás a választási kampányban biztosított – mondta a Figyelőnek Gulyás Gergely. A Fidesz frakcióvezetője a hetilapnak adott interjújában beszélt a választási kampányról, az ellenzék helyzetéről és a magyar-német viszonyról is.

Nem tagadom, néhány Unicumot meg kellett innom ma, hogy elviseljem a helyzetet, nem szeretem, hogy így alakult, de ez van” – így nyilatkozott még 2014-ben Karácsony Gergely arról, hogy pártjának össze kellett fogni a többi balliberális ellenzéki párttal. Azonban úgy tűnik, mára megszokta a gyomra az összefogásokat, hiszen a 2018-as választáson már az MSZP színeiben indul. A Fidesz frakcióvezetője, Gulyás Gergely a Figyelőnek úgy értékelte a helyzetet: Karácsony Gergelynek a rendszeres Unicum-fogyasztás a választási kampányban biztosított. Gulyás Gergely a hetilapnak a többi ellenzéki pártról is beszélt. Szerinte „a magyar balliberális ellenzék azért nem tud ma a jövőre nézve hitelesen semmit ígérni, mert azzal a tragikus kormányzati teljesítménnyel sem nézett még szembe, amelyért a magyar ellenzéknek az Együtt-től, az MSZP-n át, a Demokratikus Koalícióig terjedő részét közös felelősség terheli. A fideszes politikus a Jobbikról elmondta: nem lehet tudni, hogy mi az egykori szélsőjobboldali párt identitása. Ahogy fogalmazott: „amit a Jobbik tesz, azt igazolja, hogy ennek a pártnak semmilyen elvi alapon álló politikai mondanivalója nincsen, kizárólag a hatalom megszerzésének szándéka vezeti őket.”


Gulyás Gergely szerint az ellenzék által felvetett alapjövedelem ötletéről azt mondta: ha az a kérdés, hogy a „hogyan tegyük tönkre az országot?” versenyben milyen kecsegtető ígérettel lehet a győzelem esélyével részt venni, akkor az alapjövedelem biztos az egyik legjobb javaslat.

A Fidesz frakcióvezetőjével készült interjút teljes terjedelmében a Figyelő legfrissebb számában olvashatják el.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek