EUR: 318,17 Ft
CHF: 280,74 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb XXI.kerület

Gyémánt – Chicago és blues a Mansfeldben

Chicago Blues címmel nyílt meg a Tanműhely köz 7. szám alatti Mansfeld Péter Galériában Gyémánt László Kossuth-díjas festőművész kiállítása, amely március közepéig látható. A szerző elmesélte, hogy számára a blues lüktető, a vágy, az öröm és a bánat közt ingázó hangulat, sűrített életérzés – hangok és színek ritmusvariációi: szívdobogás. Chicagóról azt mondta, esszenciája a szabadságnak és a korlátlan lehetőségeknek, cosmopolis.

– Már az első találkozás alkalmával elementáris erővel ragadta meg a képzeletemet az Elevated Train. Számomra a rozsdásodó, szegecselt acélszerkezet egymást tartó elemei különös jelentést képesek kifejezni. Ha kellő elmélyültséggel nézem, egy idő elteltével a blues lüktetését kezdem érezni. Ez a felismerés annyira magával ragadott, hogy már-már a rögeszmémmé vált, míg egy belső kényszer hatására belefogtam, hogy konzekvensen végigfotografáljam az egészet.


 

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.