2020. január 19., vasárnap
Sára, Márió

Egyéb XXI.kerület

Gyermekbarát udvar is lesz a támogatásból

Kétszázkilencmillió forint adomány gyűlt össze a Budafokon és a csepeli Szent István úton is segítőközpontot működtető Ökumenikus Segélyszervezet 2017. évi Országos Adventi Pénzadománygyűjtésén. A támogatásból többek között közösségi programokra alkalmas, gyermekbarát udvart alakítanak ki a segélyszervezet csepeli központjában.

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet (MÖS) elnök-vezérigazgatója a 2017. évi Országos Adventi Pénzadománygyűjtés eredményét ismertetve elmondta, a MÖS 2018-ban milyen célokra kívánja fordítani a felajánlott adományokat. Az elnök-igazgató, emlékeztetve a meghirdetett jelmondatra – „Ételt az éhezőknek, Otthont az otthontalanoknak, Esélyt az esélyteleneknek!” –, azt hangsúlyozta, hogy a segélyszervezet munkájában az azonnali, kézzelfogható támogatás mellett nagy hangsúlyt kapnak azok a fejlesztések és hosszú távú programok, amelyek keretében kitörési pontokat is tudnak kínálni a szegénységből.


– Az adományok 90 százalékát a segítségnyújtás hétköznapjaiban használja föl az Ökumenikus Segélyszervezet, 12 regionális központban több mint 300 munkatárssal mintegy 60 szociális szolgáltatást működtetünk az év 365 napján. Lehel László hozzátette, Kapaszkodó programjuk keretében évente 1500 gyermek számára kínálnak segélyt a felzárkózásra közösségi és egyéni fejlesztő foglalkozásokkal. A MÖS emellett átmeneti otthonaiban évente közel 250 családnak nyújt menedéket. Egész évben működő, egyedülálló Segélyközpontjában szociális szakemberek egyenként térképezik fel a segélykérők helyzetét, hogy a rászorulók személyre szabott segítséget kaphassanak. A központ egy év leforgása alatt több mint 20 ezer kérést kezel; a leggyakoribb segítségnyújtási formák: élelmiszer, ruha, adósságkezelés-tanácsadás, gyógyszer, téli rezsigazdálkodás-támogatás, tanácsadás.

Lehel László kijelentette, az Ökumenikus Segélyszervezet 2018-ban is folytatja a humanitárius segítségnyújtást krízishelyzetekben, a természetbeni adományok kezelését és célba juttatását, illetve az erdélyi, vajdasági és kárpátaljai nélkülöző családok támogatását.


– Az adventkor érkező adományok több olyan fejlesztéshez is hozzájárulnak, amelyek megvalósításával még többet és még hatékonyabban tudunk segíteni. Ilyen lesz például a közösségi programokra alkalmas, gyermekbarát udvar kialakítása a segélyszervezet csepeli központjában.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.