2018. február 20., kedd
Aladár, Álmos

Sport

Gyerünk, fiúk!

A nagy kérdés: vajon folytatódik a magyar teniszcsoda? A Davis Kupa világcsoportjában a tavalyi döntős belga csapatot kellene legyőzniük a mieinknek, akikre mások mellett a ranglista 7. helyezettje, David Goffin is vár. Mi viszont a Fucsovics Márton vezérletével felálló csapatot mutatjuk most be.

Fucsovics Márton (ranglistahelyezés: 63.): néhány nap múlva lesz 26 éves a játékos, aki igazi motorja a csapatnak. Az idei Australian Openen megvalósult az álma, a Rod Laver arénában a későbbi győztes Roger Federer ellen játszhatott.


 (MTI/AP/Dita Alangkara)

Balázs Attila (ranglistahelyezés: 206.): ahhoz képest, hogy már 2010-ben 153. is volt a ranglistán, sokakat meglepett, hogy sérülése miatt 2014-től mintegy két évre visszavonult. Szerencsére újrakezdte, így helyet kaphatott a magyar Davis Kupa-csapatban.


MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Piros Zsombor (ranglistahelyezés: 557.): még csak 18 éves, de nagy reménység, hiszen már felnőtt magyar és korosztályos Európa-bajnok. Nem beszélve arról, hogy tavaly megnyerte az Australian Open juniorversenyét, majd a Roland Garrost párosban.

MTI Fotó: Illyés Tibor

Valkusz Máté (ranglistahelyezés: 844.): egy évvel idősebb Pirosnál és hasonlóan tehetséges. A korosztályos világranglista élén is állt, ám később nem sok szerencse kísérte pályafutását, hiszen 2016 őszétől komoly vállsérülés gyötörte.

MTI Fotó: Illyés Tibor

Borsos Gábor (ranglistahelyezés: 958.): egyéni karrierje nem igazán fényesen alakul, hiszen legjobb ranglistás helyezését (723.) is másfél évvel ezelőtt érte el a 26 éves siófoki teniszező. Igaz, ennek a csapatnak a legnagyobb erőssége az egységben rejlik.

MTI Fotó: Krizsán Csaba

Kapcsolódó Cikkek

 • Már történelme van a Chelsea és a Barca párharcának

  Már történelme van a Chelsea és a Barca párharcának

  Slágermeccsel kezdi meg a szereplést az FC Barcelona a labdarúgó Bajnokok Ligája kieséses szakaszában. A katalán sztárcsapat a Chelsea otthonában lép pályára. Az angol együttes az utolsó top csapat, amely ellen Lionel Messi még egyszer sem tudott betalálni, így vélhetően ez külön motivációt jelent majd az argentin klasszis számára.

 • Túl nagy terhet cipelnek a Liu testvérek

  Túl nagy terhet cipelnek a Liu testvérek

  Ólomsúlyként nehezedik a Liu testvérekre az esélyesség. Legalábbis édesanyjuk szerint nem bírták azt a nyomást, amit a MOB rájuk helyezett azzal, hogy majd negyven év után újra lesz magyar érem a téli játékokon.

 • Iniesta: Enrique megállná a helyét Londonban

  Iniesta: Enrique megállná a helyét Londonban

  Holnap este a Chelsea otthonában lép pályára az FC Barcelona a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A párharc tétje nem csak az, hogy melyik csapat jut tovább, hanem, hogy Antonio Conte maradhat-e a londoni csapat kispadján.