EUR: 317,27 Ft
CHF: 279,84 Ft
2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Sport

Gyerünk, fiúk!

A nagy kérdés: vajon folytatódik a magyar teniszcsoda? A Davis Kupa világcsoportjában a tavalyi döntős belga csapatot kellene legyőzniük a mieinknek, akikre mások mellett a ranglista 7. helyezettje, David Goffin is vár. Mi viszont a Fucsovics Márton vezérletével felálló csapatot mutatjuk most be.

Fucsovics Márton (ranglistahelyezés: 63.): néhány nap múlva lesz 26 éves a játékos, aki igazi motorja a csapatnak. Az idei Australian Openen megvalósult az álma, a Rod Laver arénában a későbbi győztes Roger Federer ellen játszhatott.


 (MTI/AP/Dita Alangkara)

Balázs Attila (ranglistahelyezés: 206.): ahhoz képest, hogy már 2010-ben 153. is volt a ranglistán, sokakat meglepett, hogy sérülése miatt 2014-től mintegy két évre visszavonult. Szerencsére újrakezdte, így helyet kaphatott a magyar Davis Kupa-csapatban.


MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Piros Zsombor (ranglistahelyezés: 557.): még csak 18 éves, de nagy reménység, hiszen már felnőtt magyar és korosztályos Európa-bajnok. Nem beszélve arról, hogy tavaly megnyerte az Australian Open juniorversenyét, majd a Roland Garrost párosban.

MTI Fotó: Illyés Tibor

Valkusz Máté (ranglistahelyezés: 844.): egy évvel idősebb Pirosnál és hasonlóan tehetséges. A korosztályos világranglista élén is állt, ám később nem sok szerencse kísérte pályafutását, hiszen 2016 őszétől komoly vállsérülés gyötörte.

MTI Fotó: Illyés Tibor

Borsos Gábor (ranglistahelyezés: 958.): egyéni karrierje nem igazán fényesen alakul, hiszen legjobb ranglistás helyezését (723.) is másfél évvel ezelőtt érte el a 26 éves siófoki teniszező. Igaz, ennek a csapatnak a legnagyobb erőssége az egységben rejlik.

MTI Fotó: Krizsán Csaba

Kapcsolódó Cikkek