2018. november 16., péntek
Ödön

Egyéb Kecskemét

Gyógyító Bocsok jártak a Szivárvány oviban

Ezentúl biztosan nem félnek az orvosoktól a Szivárvány Óvodába járó gyerekek. Nemrégiben ugyanis meglátogatták őket a Gyógyító Bocsok és segédjük, Bobi. A Bács-Kiskun Megyei Kórház csapata játékos formában mutatta be a kicsiknek, mi is várhat rájuk, ha betegek lesznek.

A gyerekek nagyon készültek a látogatás napjára. Mindenki hozta a saját maciját, plüssét, hogy azokat a Bocsokkal együtt gyógyítsák meg. Ehhez először természetesen be kellett öltözniük műtősruházatba, így állhattak neki a komoly munkának.


Dr. Budinkity Bernadett, a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztály orvosa mutatta meg a gyerekeknek a különböző orvosi eszközöket, a láz- és vérnyomásmérőt, az infúziót, a fecskendőket, az oxigénmaszkot. Mindezeket ki is próbálhatták egymáson és kedvenc plüssállataikon. Sérüléseket láttak el, sebeket kötöztek, lázat és vérnyomást mértek.

A gyerekek megismerkedhettek a Gyógyító Bocsok foglalkozásán Bobival, a terápiás kutyával is

Bár ez már önagában is elég izgalmas volt az ovisok számára, megismerkedhettek a Gyógyító Bocsok foglalkozásán Bobival, a terápiás kutyával is. Bobi műtőssegédként is asszisztált, de rajta is bátran kipróbálhatták a tanultakat a gyerekek.


A „Gyógyító Bocsok” egy olyan program, amely játékos keretek között igyekszik megismertetni a gyógyító tevékenységet a gyermekekkel. Orvosok, egészségügyi szakemberek segítségével játszanak el egy orvosi rendelést, ahol a gyerekek plüssjátékát meggyógyítva, önmaguk győződhetnek meg arról, hogy ami az orvosnál, illetve a kórházban történik, az korántsem olyan rémisztő, mint amekkora félelem övezi. A program segítségével elsősorban a gyermekek kórháztól, orvosoktól való félelmét szeretnék csökkenteni. Az óvodások, kisiskolások játszva tapasztalhatják meg, hogyan zajlik egy orvosi vizsgálat. Emellett közvetlen kapcsolatba kerülnek a gyermeki szemmel talán félelmetesnek tűnő orvosi eszközökkel, kipróbálhatják, felvehetik azokat. A Gyógyító Bocsok orvosokból, mentőápolókból, mentőtisztekből, nővérekből áll. A Bács-Kiskun Megyei Kórház Alapítvány és az Oktomed alternatív mentőszolgálat közösen finanszírozza a csapat munkáját.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.